Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав людей, які вже отримали першу дозу вакцини проти COVID-19, не зволікати з другим щепленням.

Дата: 25.11.2021 09:48
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

“Найкращий захист ви матимете через 14 днів після того, як отримаєте другу дозу. Тому важливо не зволікати та зробити її якомога скоріше. Мінімально можливі інтервали для вакцин: Pfizer – 21 день, Moderna – 28 днів, CoronaVac – 14 днів, AstraZeneca – 28 днів”, – зазначив Віктор Ляшко (Viktor Liashko) на брифінгу щодо ситуації із COVID-19 у середу в Києві.

За даними електронної системи охорони здоров’я України за попередні три місяці, люди, які отримали дві дози антиковідної вакцини, мають у 5 разів нижчий ризик госпіталізації та у майже 9 разів нижчий ризик померти від COVID-19.

Нагадаємо, якщо ви пропустили дату другого щеплення, слід зробити це за першої нагоди. Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації.

Отримати другу дозу вакцини можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації в будь-якому куточку України, незалежно від того, де ви робили перше щеплення. Просто перевірте, чи є у цьому пункті чи центрі потрібна вам вакцина.

В Україні, як і в багатьох інших країнах, у певних випадках можна комбінувати різні вакцини проти COVID-19.

Звичайно, найкраще використовувати одну й ту саму вакцину як для першого, так і для другого щеплення. Втім, якщо та сама вакцина недоступна або на першу дозу сталася важка реакція, можна щепитися за такою схемою: 1-ша доза – AstraZeneca, 2-га – Comirnaty чи Moderna ; або 1-ша доза – Comirnaty чи Moderna, 2-га – Moderna чи Comirnaty.

Запишіться на щеплення та захистіть себе. Список та контакти центрів та пунктів вакцинації на https://vaccination.covid19.gov.ua/list або за телефоном 0 800 60 20 19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано