Зимові свята у пандемію: як вберегти себе і рідних

Дата: 28.12.2021 10:51
Кількість переглядів: 258

 

 

 Пандемія внесла зміни у звичні нам способи проведення зимових свят. Щоб зимові свята не були зіпсовані захворюванням, варто дослухатись до простих порад:

Дотримуйтеся профілактичних заходів.

Правильно носіть маску, регулярно мийте руки, тримайте фізичну дистанцію в 1,5–2 метри, провітрюйте приміщення, уникайте скупчення людей.

Залишайтесь вдома, якщо захворіли.

Також варто звернутись до лікаря у випадку появи симптомів респіраторного захворювання та здати тест на COVID-19. Якщо ви не пройшли повний курс вакцинації, також краще уникнути масових святкувань та залишитися вдома.

Зробіть процес святкування максимально безпечним.

Якщо ж плануєте збиратись у приміщенні, то не кличте багато гостей. Краще обмежитися колом рідних та близьких, без влаштування масових вечірок. Чим більше людей збираєтьсятим вище ризик зараження COVID-19. Якщо ви все ж таки плануєте запрошувати гостей, то враховуйте ризики: подумайте про те, чи має хтось із них супутні захворювання та чи всі вакциновані.

Якщо у вашій компанії для святкування є невакциновані, подумайте про те, як захистити від ризиків інфікування себе та їх.

По можливості проводьте святкування на відкритому повітрі та з дотриманням фізичної дистанції. Також можна організувати віртуальну вечірку.

Якщо проводите святкування у закритому приміщенні, то зважайте, що це сприятливе середовище для поширення COVID-19. Обов’язково робіть провітрювання, щоб не дати шансів навіть найменшим частинкам вірусу поширюватись.

Використовуйте індивідуальний посуд.

Не користуйтеся спільними тарілками, склянками та іншим посудом. Свою тарілку та прибор поруч з собою. Уникайте спільної їжі.

Робіть покупки в інтернеті.

Віртуальний шопінг дозволить мінімізувати соціальні контакти та уникнути черг. Також у магазинах можна скористатися послугою самовивозу онлайн-замовлення, що також допоможе уникнути скупчення людей у передсвятковий час.

Відмовтесь від подорожей, якщо ви у групі ризику.

Якщо ви належите до категорії людей із ризиком тяжкого перебігу коронавірусної хвороби (маєте хронічні захворювання чи вік 60+) або ж не вакцинувалисявідкладіть необов’язкові подорожі. Зважайте на те, що наразі все більше країн повідомляють про стрімке поширення нового штамуОмікрон”, тому поїздки можуть нести додаткові ризики інфікування.

У випадку необхідної/вимушеної подорожідотримуйтеся всіх протиепідемічних правил.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано