«Завдяки вакцинації Полтавська область уже 9 місяців поспіль не потрапляє в червону зону», – Дмитро Лунін 

Дата: 11.01.2022 09:14
Кількість переглядів: 258

«Завдяки вакцинації Полтавська область уже 9 місяців поспіль не потрапляє в червону зону», – Дмитро Лунін 

 

На сьогодні Полтавщина перебуває в трійці областей України, де від COVID-19 щеплено понад половину жителівмайже 55%. Про це зауважив т.в.о. голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін під час апаратної наради в понеділок, 10 січня.

«Вакцинація залишається єдиним інструментом, щоб зупинити пандемію та повернутися до звичного життя. Держава й область створили максимум можливостей захистити своїх громадян від коронавірусу. Зараз посилити чи поновити імунітет до коронавірусу можна бустерною чи додатковою дозами вакцини. Їх може безкоштовно отримати будь-який житель області віком від 18 років, – зауважив Дмитро Лунін, – Саме завдяки вакцинації Полтавська область уже 9 місяців поспіль не потрапляє в червону зону».

За словами Дмитра Луніна, станом на ранок 10 січня додаткову дозу вакцини вже отримали 200 людей, бустерну – 1285.

Область також одна з перших досягнула позначки 99% щеплених медичних працівників та посідає друге місце в Україні зі щеплення працівників освіти – 95% освітян отримали дві дози.

Загалом на Полтавщині здійснили 1,2 млн щеплень, із них понад 624 тис. осіб отримали як мінімум одну дозу.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктора Лисака, з початку пандемії на коронавірус в області захворіли майже 142 тисячі жителів, із них понад 6,5 тисячдіти. Щодня продовжують фіксувати 100-120 нових випадків захворювання на коронавірус. Пацієнтами з підозрою та хворими на COVID-19 зайнято 20,6% ліжкомісць. 44 пацієнти отримують допомогу через апарати ШВЛ. На сьогодні кількість тих, хто одужує, перевищує кількість виявлених випадків захворюваності.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано