ЗУСТРІЧ КЕРІВНИКІВ ГРОМАДИ ТА ПРАЦІВНИКІВ ВІДДІЛУ ОСВІТИ З УЧИТЕЛЯМИ ШКІЛ ОТГ

Дата: 09.02.2021 11:35
Кількість переглядів: 1276

ЗУСТРІЧ КЕРІВНИКІВ ГРОМАДИ ТА ПРАЦІВНИКІВ ВІДДІЛУ ОСВІТИ З УЧИТЕЛЯМИ ШКІЛ ОТГ
Фото без опису 

8 лютого у глядацькій залі Гоголівського будинку культури відбулася зустріч керівників громади, працівників відділу освіти та головного бухгалтера-начальника відділу бухгалтерського обліку та звітності Виконкому Гоголівської селищної ради  із представниками педагогічних колективів шкіл ОТГ. Вчителі перейнялися  питанням оплати  своєї праці, адже у січні, після переходу з підпорядкування відділу освіти, молоді та спорту Великобагчанської РДА у підпорядкування Гоголівської селищної ради вчителі шкіл громади отримали менші суми заробітних плат. Зокрема, на оплату праці педпрацівників у січні від держави Гоголівська селищна рада отримала 682500 грн. Ця сума не дозволила провести вчителям шкіл стовідсоткові виплати за перевірку зошитів, класне керівництво та за престижність професії. Тож педагоги ініціювали зустріч із керівниками громади, бухгалтером  та працівниками відділу освіти, аби з'ясувати, чому так сталося та наскільки довго це триватиме.
Фото без опису

Оскільки, всі присутні знали, чому зібралися на зустріч, то першою до слова запросили начальника відділу обліку та звітності Людмилу Федорченко. Вона пояснила присутнім, що у січні на оплату праці вчителям надійшло 682500 грн. державної субвенції. На жаль, цієї суми не вистачило, аби повністю провести оплату за перевірку зошитів, класне керівництво та 20% за престижність професії. Однак, Людмила Григорівна закликала вчителів не впадати у відчай, адже в лютому очікується надходження 796900 грн. на оплату праці вчителів Гоголівської громади. Тож цілком можна сподіватися на те, що вони отримають всі виплати у повному розмірі, причому, ще й доплату за січень. Бухгалтер також попросила педпрацівників не панікувати, а почекати, доки ситуація з'ясується і владнається. До цього ж закликав присутніх і селищний голова Володимир Даценко, адже період становлення ОТГ - не найпростіший період в її історії, але пережити його потрібно спокійно і разом. Прозвучали емоційні виступи вчителів, не одне запитання до керівників громади та  головного бухгалтера-начальника відділу обліку та звітності, та врешті, мудрі і розважливі вчителі, дослухалися до поради  почекати до з"ясування ситуації із розміром сум державних надходжень на оплату праці вчителів.
Від першого заступника селищного голови Лариси Онищенко для вчителів поступила інформація для роздумів щодо того, до якої профспілкової огранізації вони хотіли б приєднатися. 
Фото без опису   

Селищний голова звернувся до директорів шкіл із проханням серйозно поставитися до питання благоустрою навчальних закладів та дав кілька порад з цього приводу.    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано