ЗИМУ ПРОВОДЖАЛИ, ВЕСНУ ЗУСТРІЧАЛИ, ВАРЕНИКАМИ  ТА МЛИНЦЯМИ СМАКУВАЛИ!

Дата: 15.03.2021 10:43
Кількість переглядів: 1304

Фото без опису

У  населених пунктах Гоголівської селищної ради відзвеніла піснями, відшуміла іграми, відкружляла хороводами, подивувала народними обрядами – видовищним спалюванням опудала   та пригостила смачними варениками і млинцями   щедра Масляна. У Мар’янському, Михайлівці, Устивиці та Матяшівці святкували в суботу, а в неділю  насолодитися чудовим відпочинком мали змогу гоголяни.  Усіх, хто в досить  негожий день все ж вирішив відвідати дійство,  вітали дзвінкими піснями народний аматорський вокальний колектив «Барвінок», вокальні гурти «Тоніка» та «Толока», дитячий ансамбль «Веселка» Устивицького  СБК, дует у складі Миколи Кирика та Надії Марченко, вокальний колектив «Живиця» , солісти Матяшівського СБК та дитячий вокальний колектив «Промінчик» Матяшівської ЗОШ І-ІІ ступенів, працівники та аматори Гоголівського будинку культури. Жваві і невтомні організаторки ігор Світлана Каплун та Вікторія Марусенко розважали публіку, запрошуючи до активних ігор, та й самі брали в них участь, водили разом з дітворою хороводи, прощаючись із зимою та зустрічаючи красну весну, щиро радіючи останній.

Звісно, від Масляної  всі ми очікуємо не лише яскравого гуляння, а й ніжних млинців та пухких вареників. Вважається, якщо з'їсти млинець на Масляну, то літо буде теплим, а врожай – щедрим. Організатори святкувань у селах Гоголівської громади взяли це до уваги і завдяки щедрим спонсорам і вмілим місцевим господиням  влаштували односельцям справжню смачну Масляну із варениками та млинцями з різноманітними начинками і цілющим та дуже доречним у сиру непривітну погоду  трав’яним чаєм.  Директори закладів культури усіх населених пунктів територіальної громади щиро дякують спонсорам і помічникам-односельцям  в  організації   розважальних заходів. А саме, директор Михайлівського СБК Людмила Скиба висловлює  вдячність вмілим михайлівським господиням Тетяні Каленіченко, Людмилі Рубан, Наталії Алексейчук, Лідії Дакало, Антоніні Свінчук та бібліотекарю Катерині Шапран за смачні млинці і вареники,  керівникам громади за організацію святкувань, аматорам сцени Гоголівського та Устивицького будинків культури за цікаві розваги і душевні пісні.

Директор Устивицького  СБК Віра Волошина вдячна спонсорам масового заходу головам селянських фермерських господарств Олександрові Карпенку, Григорію Хану, Іванові Зайцю, Григорію Сеню, Світлані Коляді та Олександрові Катруші; приватним підприємцям Галині Требін, Тетяні Авруцькій, Олені Даценко, Ніні Годненко та Андрієві Костенку. А також працівникам благоустрою, майстрині Наталії Шевко – за допомогу в організації святкування, працівникам ЗДО «Ромашка», Людмилі Ніколаєвій та Катерині Вільховій - за пухкі вареники, Аллі Ксьонзенко – за смачні млинці, а працівникам Гоголівського будинку культури – за озвучення заходу.

Директор Матяшівського СБК Костянтин Шиян щиро дякує усім учасникам дійства, усім хто брав участь в організації заходу, вмілим  господиням Матяшівки  Тетяні Горбань, Вірі Гулій , Ользі  Онищенко, Тетяні Третяк, Ользі Фесенко, Марії Лейко, Аллі Остапець, Ользі Фесенко- Братуті та Ганні Костенко за приготування млинців та вареників. А також місцевим депутатам Марії Лейко і Володимиру  Табурцю, старості села Ларисі  Раківненко ,усім учасникам  художньої самодіяльності Матяшівського СБК та артистам Гоголівського будинку культури.

Директор Гоголівського будинку культури Анатолій Снігур низько кланяється за надану матеріальну допомогу для проведення святкування Масляної голові  СФГ «Меркурій» Олександру Карпенкові, кухарям школи і ЗДО «Веселка» за смачні вареники і млинці та всім учасникам художньої самодіяльності.

Загалом же, у Гоголівській селищній раді так щиро і радісно зустрічали весну, що вона має невідкладно оселитися в усіх її селах, прибрати у зелені трави та яскраві квіти землю, звеселити кожну душу і принести у кожен дім здоров’я, щастя, кохання та нестримне бажання жити і працювати, аби кожен наступний день був кращим за попередній.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано