ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ГОГОЛЕВОГО ТА ГРОМАДИ!

Дата: 26.03.2021 09:37
Кількість переглядів: 1812

Фото без опису

Фото без опису

Кілька останніх днів у соцмережах відбувається жваве обговорення кронування дерев на території Гоголівської ЗОШ та вулицях селища. Повідомляємо вам, що прийняли рішення про початок весняної обрізки дерев на територіях дитсадків, шкіл, парків, вулиць  з метою благоустрою населених пунктів та підвищення безпеки перебування  у громадських місцях на останньому засіданні виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

Нагадуємо,  без обрізки крон погіршується декоративний вигляд дерев і підвищується небезпека їх хвороб. При загущенні крони сонячного світла потрапляє менше, гілки всихають, їх вражають шкідники, все це послаблює дерева і може призводити до їх аварійності, що особливо небезпечно на територіях шкіл, дитсадків, вулиць. Дерева, у яких немає сильного сокоруху (тополя дельтовидна, чорна, іноді пірамідальна, липа, в'яз, каштан, верба), можна кронувати з ранньої весни та до початку серпня.

Варто знати, що за 12 місяців стовбур каштана збільшується на 30-50 см, тому вже через кілька років каштани знову порадують мешканців Гоголевого рясним цвітінням, але при цьому не загрожуватимуть їх життю і здоров’ю.

До речі, в останні кілька років досвід кронування дерев набув широкого застосування в Україні і на Полтавщині зокрема, бо він сприяє їх омолодженню, адже при нинішніх кліматичних змінах виростити молоді саджанці досить складно.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано