Створення патронатних сімей - важлива справа

Дата: 07.04.2021 15:59
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

Де перебувають діти, батьків яких позбавляють прав на опіку? Потурбуватися про малечу можуть патронатні сім’ї.

Сімейний патронат - комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин.

На жаль, не всі батьки відповідально ставляться до виховання дітей, деяких служба змушена позбавляти батьківських прав. Поки оформлюють всі документи, діткам потрібен притулок. Тож на допомогу приходять патронатні сім’ї. На практиці запровадження послуг сімейного патронату середній термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя становить 3,5 місяця.

Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має вищу освіту, бажано соціально-гуманітарного спрямовування, досвід виховання дитини, відповідні житлові умови, гарний стан здоров’я. Серед вимог також - фінансова спроможність. Патронатному вихователю потрібно пройти курси професійної підготовки за спеціальною програмою підготовки патронатних вихователів.

Патронатні вихователі отримуватимуть зарплату та соціальну допомогу для піклування про дітей.

Аби створити патронат, треба звернутися до центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та до Служби у справах дітей. Там нададуть детальну інформацію та перелік необхідних документів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано