Підсумки  відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2021 року

Дата: 29.06.2021 14:55
Кількість переглядів: 700

Фото без опису

         Літо – це  найбільш сприятлива пора для відпочинку, загартування та оздоровлення дітей.

На закріплених територіях Великобагачанської, Білоцерківської та Гоголівської ОТГ в літній період була організована робота 23 пришкільних таборів відпочинку з денним перебуванням дітей (по Великобагачанській ОТГ – 13, по Білоцерківській – 8, по Гоголівській – 2). На базі цих таборів відпочивали та оздоровлювалися 391 дитина (по Великобагачанській ОТГ – 201, по Білоцерківській – 140, по Гоголівській – 50).

 Фахівцями Великобагачанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області з початку оздоровчої кампанії здійснювався нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на даних об’єктах  та протиепідемічних заходів в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. Так, проведено 38 комісійних обстежень таборів відпочинку на базі шкіл та позашкільних закладів.

В ході  здійснених перевірок виявлено незначні порушення санітарних норм та правил, відповідно до виявлених порушень керівникам закладів надано  пропозиції щодо дотримання вимог у сфері санітарного законодавства.

       Хочеться відмітити, що усі пришкільні табори  виконали вимоги щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), а саме: проведені інструктажі з персоналом щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на випадок виявлення симптомів коронавірусної хвороби; розроблені алгоритми дій на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної з реєстрацією випадку захворювання; допуск до роботи персоналу оздоровчих закладів  здійснювався після проведення термометрії безконтактними термометрами; усі працівники закладів були забезпечені в достатній кількості засобами індивідуального захисту (маски, рукавички); в достатній кількості були наявні антисептичні та дезінфікуючі засоби; на всіх входах до закладів були організовані місця для обробки рук антисептичними засобами; в їдальнях забезпечена відстань між столами 1,5 м та розміщення за столами не більше 4-х осіб та ін...

Спеціалістами управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства напередодні проведення оздоровчої кампанії розглянуто та погоджено 20 примірних двотижневих меню. При перевірці асортиментів харчових продуктів в закладах відпочинку, фактів наявності не рекомендованих та протермінованих продуктів для дитячого харчування не встановлено.

З метою запобігання спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, отруєнь дикорослими рослинами та профілактики захворювань коронавірусної інфекції фахівцями Великобагачанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області активно проводилася роз’яснювальна робота серед дітей та працівників закладів оздоровлення та відпочинку.

Випадків гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь за період організованого відпочинку не встановлено.

           Літній період продовжується. То ж звертаємо увагу  батьків на організацію відпочинку Вашої дитини  під час канікул. Приділяйте, будь ласка, більше уваги своїй дитині.

          Бажаємо усім гарного відпочинку, яскравих вражень, незабутніх зустрічей, захоплюючих мандрівок!

        Але також закликаємо Вас завжди пам`ятати елементарні правила безпеки, щоб літній відпочинок не був зіпсований.

 

Н.І.Чернецька, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Великобагачанського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано