У ГОГОЛЕВОМУ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ СЕЛИЩА

Дата: 13.09.2021 10:46
Кількість переглядів: 2536

Фото без опису

СЕЛИЩЕ МОЄ – ЗЕМЛІ МОЄЇ, РОДУ ОБЕРІГ

Зазвичай погожий – теплий й сонячний  - початок вересня приносить гоголянам два головних дня них свята – День селища та професійне свято працівників нафтогазової промисловості, до якої причетна переважна більшість мешканців молодого і перспективного Гоголевого – нинішньої центральної садиби Гоголівської селищної ради. Не став винятком і цей рік – перший з часу створення громади та ювілейний для нафтовидобувної галузі краю ( 70 літ тому відкрили Радченківське нафтогазове родовище, яке першим у східній Україні набуло промислового значення). Тож 11 вересня Гоголеве розважалося дзвінко, яскраво і розкішно, адже гоголяни своєю працею, активною громадянською позицією, небайдужістю до долі громади  заслужили незабутнє свято – іменини свого селища.

Оскільки Гоголеве – селище молоде і спортивне, то й святкувати його день розпочали саме з волейбольних змагань. У них взяли участь 4 команди -  3 з Гоголевого  та  1 з Устивиці. Кілька годин на місцевому стадіоні тривали спортивні баталії. А перемогла команда  у складі Віталія Вільхового, Вадима Гулого та Івана Тарасенка і, звичайно ж, дружба.  Друге місце посіла команда з Устивиці ( капітан Юрій Кальник), третє дісталося команді , де капітаном був Олег Бульвін, а четвертими фінішували волейболісти  під капітанством Івана  Сергієнка. Тим часом біля будинку культури готувалися до великого святкування – встановлювали  сцену, кашоварили, облаштовували фольклорну світлицю «Не сумуй!», місця для проведення майстер –класів, дитячих розваг тощо. Загалом, роботи вистачало всім причетним до організації святкування Дня селища, однак всі турботи цього дня були приємними, адже на мешканців Гоголевого та його гостей чекало  цікаве і яскраве дійство з нагоди головної події року. Вже о14-ій біля будинку культури було людно – кожен бажаючий міг знайти розваги собі до смаку. Дітвора, звісно, надала перевагу гіркам та батуту, користуючись нагодою, без жалю витрачала свою невичерпну енергію. Шанувальники шахів та шашок мали змогу позмагатися у цих видах спорту, перемогу в турнірі з шашок  здобула Катерина Філіпас, а шахісти провели товариські ігри.

Справжнє народне гулянні проходило у фольклорній  світлиці, облаштованій на танцювальному майданчику. Там зібралися аматори сцени з усіх сіл громади та справжні поціновувачі їх творчості. Веселі, обдаровані артисти своїм завзяттям  запалювали публіку, змушували долучитися до танців, підспівувати всіма любимі пісні, невимушено поспілкуватися, поділитися новинами, обговорити останні події у громаді. Вже неперевершено запахла каша, дбайливі господині запрошували її покуштувати, а музики продовжували звучати, аби присутні смакували традиційною святковою стравою   з гарним настроєм під улюблені мелодії.

Доки гоголяни та гості селища відпочивали і готувалися до основного дійства святкової програми « Селище моє – землі моєї, роду оберіг!», і дорослих,  і малих розважали на майстер-класах справжні аси своєї справи – художниця Людмила Остапець, майстриня з аквагриму Юлія Малько та справжні герої святкового дня – працівники поліції і ДСНС. Останні знайомили присутніх зі своєю роботою, навчали правильній поведінці у скрутних ситуаціях – було пізнавально і цікаво, дітлахи не відходили від своїх кумирів навіть заради інших пропонованих їм розваг. Неабияк допомогли організаторам дійства зацікавити публіку і працівники компанії Homenet, запропонувавши гостям свята безпрограшну лотерею та безкоштовний Wi-fi. Звичайно, усім, хто завітав на святкування Дня Гоголевого, припали до смаку й салтівські ковбаси, пропоновані для дегустації, і смаколики від ресторану «Перлина», як завжди, неперевершені - виготовлені з якісних продуктів і за помірними цінами, не кажучи  вже про царицю масових гулянь в Україні кашу – наваристу і запашну, здавалося б, знайому кожним найменшим відтінком смаку, але щоразу неповторну. Цьогорічна гоголівська, зварена  Оленою Овчаренко, Катериною Сидоренко та Валентиною Соболь під керівництвом знаної господині Ганни Артеменко та за чоловічої допомоги Григорія Сидоренка святкова каша вдалася на славу, тож шанувальники цієї страви мали чим втішитися та взяти не одну добавку. Тож було на Дні Гоголевого все – і хліб, і до хліба. Та свято, як відомо, вимагає ще й видовищ. О 17-ій усіх  присутніх запросили переглянути

концертну програму «З любовю до людей і до землі». Зазвучала автентична пісня «Ой, зійдися, роде», а рід і не змусив чекати на себе, він вже зібрався, аби помилуватися творчістю обдарованих земляків, вшанувати односельців, відсвяткувати, як годиться, - з піснями, танцями і гарним настроєм. Ведучі, шановані у селищі люди, Людмила Писаренко та Роман Гавленко  найперше запросили до вітальних слів господаря громади – селищного голову Володимира Даценка, гостей свята – голову Миргородської райдержадміністрації Віктора Іваненка, радника голови Миргородської районної ради Михайла Коркішка, депутата Миргородської районної ради Володимира Лейка. Всі вони щиро привітали гоголян із днем селища та ще однією знаменною датою – 70-річчям  нафтогазовидобування у нашому краї, котре зародилося на Радченківському родовищі і поклало початок розвитку цієї галузі промисловості на Полтавщині та східній Україні.  Гарні слова про Гоголеве, славних його мешканців та історію були вдало поєднані із різножанровими і майстерно виконаними концертними номерами, адже пісня і танок – найкращий подарунок людям праці у їх свято. А вітання від діточок – вихованців дитсадка «Веселка» -приємніші в кілька разів, тож і дякували малюкам гоголяни щедрими оплесками та схвальними вигуками. Присутні на святкуванні гості Гоголевого мали нагоду дізнатися про те, що селищу  лише 120 років і станція Гоголеве спочатку цілий рік звалася Нероновичанська, що завдяки відкриття у 1951-му Радченківського нафтогазового родовища нинішнє Гоголеве стрімко розрослося. Не забули згадати добрим словом керівників, інженерно-технічних працівників і службовців, майстрів і робітників, причетних  до розвитку у нашому краї нафтогазовидобувної промисловості. Назавжди вкарбувалися в сторінки історії  нафтогазовидобування України і, зокрема, Гоголевого імена Олександра Стрельникова, Бориса Богачова, Івана Груші, Станіслава Горєва та багатьох інших першопрохідців галузі, в тому числі й наших земляків.

У Дні сіл традиційно вшановують їх мешканців, які є прикладом трудової і бойової слави, майстрів своєї справи, людей талановитих і порядних, які є гордістю своєї малої батьківщини. І в Гоголевому не шкодували добрих слів воїнам, які брали участь в бойових діях на території інших держав, захисникам України на сході держави, яких у селищі 23, ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Не забули відзначити вчителів, які сіяли мудре, добре, вічне в душі багатьох поколінь гоголян, - Варвару Олексіївну Сень, Варвару Григорівну Надозір, Надію Юхимівну Даценко, Катерину Герасимівну Бадовську, Тетяну Яківну Перетятько та Неонілу Василівну Лисицю, та щиро подякували їм за знання та турботу про вихованців. А поміж нинішніх вчителів Гоголівської школи виділили молодого, але успішного педагога, креативну і вимогливу, обдаровану і вродливу Євгенію Гриценко та досвідчену, мудру, прекрасну душею Тамару Ручій – улюблену вчительку сотень випускників навчального закладу.

А чи знаєте ви, що Гоголеве налічує 15 підприємств? Серед них залізнична станція «Гоголеве», дружний колектив якої багато років очолює Володимир Водяник. Самовіддано і сумлінно трудяться і його підлеглі – колійний працівник Володимир Ксьонзенко та товарний касир Тетяна Гаврик. Хто не чув про центральну базу виробничого обслуговування, якою нині керує молодий та енергійний Євгеній Цись, а серед кращих працівників  - слюсар-ремонтник Валерій Ковнір та розподілювач робіт Валентина Кривенко.

Наш край – хлібодарний, аграрії вміють виростити щедрі врожаї навіть за негоди, а працівники Кононівського елеватора  знають, як зберегти збіжжя. Кращими працівниками підприємства є тракторист Сергій Колодний та старший охоронець Микола Стукун. СФГ «Меркурій» очолює молодий і амбітний голова Олександр Карпенко, а успіх господарства в руках його  старанних працівників інженера-електрика Дмитра Польового, охоронців Василя Красножона, Григорія Тищенка та Анатолія Тимошенка.  Слова вдячності  за старанну працю звучали на адресу стропальника нижнього складу ДП «Миргородський лісгосп» Анатолія Данилейченка, сімейної медсестри Тамари Рогаль, підприємців, які нещодавно відзначили своє професійне свято.

Особливо шанобливо на Дні селища відгукувалися про роботу Гоголівської первинної ветеранської організації, яку очолює Алла Іллівна Писаренко, відзначили її найактивніших волонтерів Володимира Будаквенка, Надію Даценка та Поліну Мелешко, а також жінку-легенду, яка впевнено переступила столітню межу,  Анастасію Іванівну Шиян.

Гоголеве може сміливо пишатися своїми молодими мешканцями і радіти народженню малюків. За останній рік в селищі народилося 5 дівчаток і 7 хлопчиків, а наймолодшим мешканцем Гоголевого є Олександр Олександрович Чернов. Молодь і юнь громади бере приклад із старших товаришів, бере активну участь у громадському житті, спортивних змаганнях, проєктах участі, благоустрої населених пунктів, причому завжди розраховуючи на підтримку селищного голови Володимира Даценка, який прагне зробити Гоголівську громаду показовим краєм. Молодь особливо тепло привітали з Днем селища та, як і всім відзначеним, подарували концертний номер.  Звичайно ж, не обділили вітаннями й гоголян, чий день народження співпав  з іменинами їх селища – Аню Камінську, Максима Довжия та Світлану Філіпас. Будьте щасливі у щасливому селищі!

Мешканців Гоголевого щиро привітав з Днем селища та Днем працівників нафтогазовидобувної промисловості депутат Полтавської обласної ради Олег Діденко. На святкуванні також була присутня депутатка Полтавської обласної ради Оксана Винниченко.

На завершення концертної програми  подякували щедрим спонсорам свята- депутатові облради Олегові Діденку, голові СФГ «Хан» Григорію Хану, власнику магазину «Салтівські ковбаси», голові СФГ «Меркурій» Олександру Карпенкові, підприємцям В’ячеславу Лобурцю, Лідії Шапран, Наталії Ставній, Ользі Лобурець, Наталії Гончаренко, Ларисі Горбань, Володимиру Яремку, Лідії Данилейченко, Валентині Явтушенко, Анатолію Марченкові, Віталію Козирю, Олегові Борисенку, Лілії Хорольській, Миколі Вільховому, ресторану «Перлина», а також кашоварам під керівництвом Ганни Артеменко, бригаді з благоустрою смт. Гоголеве, очолюваній Юрієм Никоненком, працівникам комунгоспу «Джерело» ( директор Анатолій Штрикуль), аматорам сцени Михайлівського, Матяшівського, Устивицького сільських будинків культури, Гоголівського БК, працівникам культури громади.

Здійнялася у вечірнє небо «Многая літа», прозвучали зізнання в любові селищу з вуст ведучих та заключна пісня «Слава Україні».

Під оплески глядачів концертна програма фінішувала, та святкування на цьому не завершилося. На всіх  присутніх  чекав яскравий феєрверк ( подарунок від ПП «Гарант-2005» та святкова дискотека. Мешканці та гості Гоголевого до пізньої ночі святкували День селища – щиро, пишно, гучно і памятно. Нехай вам так і живеться, гоголяни, як ви святкуєте іменини своєї малої батьківщини – яскраво і дружно! Будьте здорові, багаті, цінуйте свою родину, земляків, громаду і безмежно любіть своє Гоголеве та трудіться задля його процвітання!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано