ПРОЄКТИ БЮДЖЕТУ УЧАСТІ-2021 ГОГОЛІВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 14.09.2021 09:50
Кількість переглядів: 497

Головна  Бюджет участі  Проєкти  Літня сцена Гоголівської громади с.Устивиця ,М...

Літня сцена Гоголівської громади с.Устивиця, Миргородський район

Встановлення літньої сцени забезпечить місце для культурного дозвілля громади села в літній період. Тим самим дасть змогу на належному рівні проводити для жителів села традиційні свята. Проєктом передбачається стаціонарне встановлення сцени на постійне місце на території загального користування біля сільського стадіона с.Устивиця.

малюнок.jpg

Повний опис проєкту

Протягом року ми організовуємо безліч масових заходів, де виступають як місцеві артисти так і запрошені. Місце для виступів зазвичай створюємо досить умовне. Через це виступаючих погано видно, презентабельність не на високому рівні. А хотілося б щоб все було гарно і професійно. Так як наша громада має безліч своїх талановитих артистів, яких знають навіть за межами нашої ТГ. Також багато професійних художніх колективів, яких ми б хотіли у нас бачити, відмовляються приїздити і виступати без належних умов.. Тому основною проблемою в Устивицькому старостинському окрузі є відсутність місця для проведення культурно-масових заходів . Цим проєктом пропонується облаштування літньої сцени біля сільського стадіона , яка забезпечить проведення на належному рівні заходів з нагоди відзначення у громаді державних, професійних свят, пам'ятних подій , Свята села , культурно-мистецьких заходів, концертів та оглядів художньої самодіяльності тощо. Встановлення літньої сцени надасть змогу забезпечити зручні та комфортні умови під час проведення культурно-масових заходів жителям та гостям Устивицького старостинського округу.
Мета - створити можливість для якісної професійної організації концертів, забезпечити належні умови для проведення культурно-масових заходів та сприяти активному розвитку в культурному напрямку населення в т.ч. молодого покоління.
Пропоноване рішення.
Закупівля сцени, стаціонарне встановлення її на постійне місце на території загального користування біля сільського стадіона в с.Устивиця, забезпечить комфортні умови при проведенні даних заходів, як для виступаючих так і для глядачів .

Лідер

Шапран Юлія Андріївна

Категорія

культура та освіта

Статус

На голосуванні

Локація проєкту

село

Бюджет

200 000 грн

ВИ МОЖЕТЕ ПЕРЕЙТИ ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ ТА ПІДТРИМАТИ ПРОЄКТИ ГОГОЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ;

https://smartregion.pl.ua/pb/projects

 

«Бібліотечний майданчик - сучасний простір нового типу у селищі Гоголеве »

Облаштування відкритого громадського простору на території парку біля бібліотеки, де мешканці селища могли б не тільки корисно проводити своє дозвілля, але мали б змогу проявити себе у різноманітних заходах, безкоштовно отримати доступ до електронних ресурсів, читати на свіжому повітрі та навіть пройти навчання з цифрової грамотності

Малюнок.jpg

Повний опис проєкту

Одним із важливих закладів нашого селища є Гоголівська селищна бібліотека -єдине місце культурного розвитку жителів. Наша бібліотека обладнана новими меблями , але не вистачє тільки сучасної техніки та площа приміщення не велика, що не дає змогу проводити масові заходи, презентації та навчання. На прилеглій території бібліотеки знаходиться парк, з доступом до WI-FI у якому проводити заходи було б значно цікавіше та зручніше.
Також на сьогодні гостро стоїть питання про створення мережі цифрової освіти. Такі цифрові центри, платформи створюються при бібліотеках та успішно працюють у більшості обласних центрів, а також активно розвиваються в маленьких містах і селах України. Саме тому необхідно і актуально створити бібліотечний простір під відкритим небом для підвищення рівня культурного дозвілля та цифрового рівня обізнаності мешканців громади. Облаштування бібліотечної зони під відкритим небом в якій є доступ до WI-FI дасть змогу покращити умови проведення часу дорослих з дітьми на подвір’ї, особливо літом, де буде включено читання книжок, інтелектуальні ігри, показ мультфільмів, квести, тощо. Створення бібліотечного майданчика , проведення заходів поза стінами бібліотеки, все це робиться з метою залучення нових читачів, привернення уваги громадськості до проблем підняття престижу читання .
Мета проєкту– підняття іміджу бібліотеки та залучення до послуг бібліотеки нових мешканців громади; перетворення бібліотеки в найсучасніший центр громади - потужну ланку соціокультурної інфраструктури; підвищення рівня цифрової та культурної освіти населення громади; об’єднання однодумців , можливість розширити коло друзів та свій кругозір.
Вирішення проблеми :.
Для облаштування бібліотечної зони під відкритим небом для розваг і читання потрібно придбати альтанку . Столи, стільці і тематичні стенди вже придбані. Це сприятиме комунікації, заохоченню, взаємодії, інтелектуальному і художньо-естетичному розвитку та творчій самореалізації дітей та громади. А для зацікавленості великої аудиторії , які потребують новизни,заохочення до читання та навчання,потрібно придбати ноутбуки, які можуть забезпечити безперешкодний доступ користувачів різних вікових категорій до навчання за допомогою IT-технологій.

Лідер

Каплун Світлана Григорівна

Категорія

культура та освіта

Статус

На голосуванні

Локація проєкту

Селище

Бюджет

171 000 грн

ВИ МОЖЕТЕ ПЕРЕЙТИ ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ ТА ПІДТРИМАТИ ПРОЄКТИ ГОГОЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ;

https://smartregion.pl.ua/pb/projects

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано