ВІТАННЯ ГОЛОВИ ГОГОЛІВСЬКОЇ ВЕТЕРАНСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ З ДНЕМ ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ ТА ДНЕМ ВЕТЕРАНА

Дата: 01.10.2021 08:43
Кількість переглядів: 589

Фото без опису

1 жовтня  Міжнародне співтовариство відзначає День громадян поважного віку, а в Україні з ініціативи Ради організації ветеранів – ще й День ветерана.

У стародавньому Римі ветеранами називали людей, які відслужили 20 років у Римській імперії. За це вони отримували земельний наділ, грошову винагороду, звільнялися від усіляких податків. Тож іще зі стародавніх часів ветерани користувалися заслуженою шаною у суспільстві.

На жаль, наразі в Україні люди поважного віку  обділені увагою держави. Нас не покидає тривога через те, що державні діячі, не радячись із народом, прорахунки керманичів держави перекладають на плечі незахищених громадян – переважна частина яких – представники старшого покоління.  А результати згаданих прорахунків добре відомі: зростання цін на всі життєво необхідні товари, в тому числі ліки, продукти харчування, комунальні послуги. Тому першочергове  завдання всіх небайдужих українців – завжди пам’ятати про людей поважного віку – хворих, немічних, самотніх, які поруч із нами і потребують сторонньої підтримки і допомоги. Ми мусимо подати їм руку допомоги, зігріти  душевним теплом і доброю справою запалити у їх серцях світло надії на краще майбутнє, робити все можливе, аби забезпечити ветеранам, літнім людям гідне життя.

День ветерана та День людей поважного віку  - не нагадування про прожиті літа, а чудова нагода сказати теплі слова вдячності батькам, ветеранам війни, праці, пенсіонерам за багаторічну  добросовісну працю, доброту та мудрість. Ваш життєвий шлях  був тяжким, але пройшли ви його з честю та гідністю. Ваша самовідданість дозволили відбудувати країну після воєнної розрухи. Завдяки вашим знанням та щоденній тяжкій праці розвивалася економіка, будувалися міста і села, а молодь отримувала якісне безкоштовне навчання. Шануємо вас безмежно і цінуємо ваші заслуги перед своїм народом.

Ветеран сивочолий, дитина війни-

Це людина поважного віку.

Тож вшануймо в цей день, вшануймо його

Й побажаймо здоров’я довіку!

Особливо теплі слова хочеться надіслати  наймудрішим, найстаршим мешканцям нашої громади: Анастасії Миколаївні Шиян з Гоголевого та Марії Федорівні Чулковій з Устивиці, для яких 2021 рік став сотим у житті, а також тим нашим землякам, котрі перетнули 90-річний рубіж, а саме: Марії Степанівні Костенко, Неонілі Василівні Лисиці, Петру Федоровичу Ладивіру, Ганні Леонтіївні Мироненко, Ганні Макарівні Прокопчук, Варварі Олексіївні Сень та Тетяні Яківні  Перетятько з Гоголевого; Ганні Юхимівні Баранській, Марії Іванівні Білоус, Ганні Охрімівні Вітренко, Марії Іванівні Перетятько, Ганні Григорівні Свищ, Ользі Афанасіївні Свищ, Степану Івановичу Сергієнку, Євдокії Єлисеєвні Лутай, Миколі Васильовичу Сукачу з Устивиці та Марії Павлівні Пусі, Вірі Тарасівні Дакало і Марії Іванівні Шевченко з Михайлівки.

Дорогі наші! Нехай завжди вас оточують увагою і піклуванням близькі люди, нехай         тішать своїми успіхами ваші рідні, хай ніщо не засмучує ваші будні. Хай рясними будуть суцвіття в садах, які ви садили, зичимо миру, міцного здоров’я, щастя, довголіття і сили!

З повагою, Алла ПИСАРЕНКО,

Голова організації ветеранів Гоголівської селищної територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано