ЧОМУ НЕ ОПАЛЮЮТЬСЯ БЮДЖЕТНІ УСТАНОВИ ГРОМАДИ

Дата: 28.10.2021 13:01
Кількість переглядів: 648

Фото без опису

 

Наразі в нашій громаді, як і в усій Україні, склалася напружена ситуацію з опаленням бюджетних установ, в тому числі навчальних, лікувальних, дитячих, культурних закладів, адмінприміщень. Це пов’язано з стрімким зростанням ціни на природній газ.   Сьогодні значна частина постачальників або пропонує місячну ціну на газ на рівні 30-45 грн. за кубометр, або ж взагалі відмовляється від зобов’язань за вже укладеними контрактами з нижчою ціною. Тому в бюджетах громад  катастрофічно не вистачає коштів, щоб опалювати бюджетні заклади при захмарно високих цінах. Наголошуємо:   складна ситуація з опаленням бюджетних організацій на сьогодні в усіх громадах України, а не лише у Гоголівській селищній раді. Але вихід із неї є, бо «Нафтогаз України» запропонував  бюджетним та релігійним організаціям середньострокові контакти з фіксованою ціною на газ – 13,7 грн. за кубометр (із транспортуванням та ПДВ – 16,8 грн.). Контракт укладається на термін 15 місяців - до кінця 2022 року. Пакет документів, необхідних для укладання такого  контракту,   від Гоголівської селищної ради вже подано, тож щойно договір  з «Нафтогазом України» буде підписаний, бюджетні організації селищної ради  почнуть опалюватися. На даний час договір не заключений ще із жодною громадою!

У Гоголівській селищній раді знайшли вихід із ситуації з відсутністю опалення: школярів відправили на дострокові канікули, у медзакладах в кабінетах лікарів, у дитсадках і адмінбудинках  дозволяють  використовувати електрообігрів.

Тож почекаємо тепла в бюджетних організаціях нашої громади без зайвих безпідставних звинувачень на адресу місцевої влади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано