Гоголівський селищний голова взяв  участь у регіональній конференції «Децентралізація управління – шанси та виклики для розвитку сільської місцевості»

Дата: 29.10.2021 14:53
Кількість переглядів: 1592

29 жовтня Гоголівський селищний голова Володимир Даценко взяв  участь у регіональній конференції «Децентралізація управління – шанси та виклики для розвитку сільської місцевості» для громад Харківської та Полтавської областей, яка відбулася у Коломацькій селищній громаді Харківської області. Організатори конференції - проєкт «Німецько-український агрополітичний діалог» та Всеукраїнська асоціація громад. Мета заходу -  сприяти становленню ефективної адміністративної структури для сталого розвитку сільського господарства, спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України, обласними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування територіальних громад. Тема дуже актуальна, бо у питанні розвитку сільської місцевості перед Україною стоять значні виклики. Великі аграрні підприємства, які мають високу продуктивність, лише частково беруть участь у розвитку сільської місцевості, а держава сьогодні має обмежені ресурси для забезпечення необхідного розвитку сільських територій. Новостворені територіальні громади знаходяться на шляху розвитку власних можливостей для ефективного децентралізованого управління. Тож на конференції обговорили  питання щодо ролі Всеукраїнської асоціації громад у сприянні сільському та аграрному розвитку в громадах: про стратегічні пріоритети Асоціації та напрями взаємодії з владою на національному і місцевому рівнях, лобіювання інтересів органів місцевого самоврядування  та їх підтримку.

Захід виявився корисним і цікавим для голів та представників громад, де пріоритетною галуззю є сільське господарсво, якою є й Гоголівська ТГ. Сподіваємося, що поради іноземних та вітчизняних фахівців допоможуть налагодити плідну співпрацю між органом місцевого самоврядування та керівниками сільгосппідприємств, що дуже важливо як для розвитку громади, так і для успішної діяльності та перспектив розвитку  самих господарств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано