Кирило Тимошенко: «Полтавську область можна ставити в приклад щодо поширення вакцинації і не потрапляння в «червону зону»

Дата: 02.11.2021 11:34
Кількість переглядів: 754

 

 

Заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко на засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 29 жовтня назвав Полтавську область лідером із вакцинації в країні.

«Досвід Полтавщини з організації вакцинації треба наслідувати іншим регіонам. Це приклад того, як вакцинація допомагає не зайти області до «червоної» зони, – розповів Кирило Тимошенко. – Я сам там був і бачив ці черги в центрах вакцинації, бо це єдиний дієвий метод боротьби з Ковідом».

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов розповів на конгресі, що вакцинація на Полтавщині максимально проста й доступна. 

Працює 13 центрів щеплення, 112 постійних пунктів, 80 тимчасових, 69 мобільних бригад. Вони виїжджають на підприємства та в організовані колективи.

«В області щеплено 767 055 осіб. Кількість населення в регіоні 1 млн 360 тисяч осіб. Якщо із них виокремити 150 тисяч дітей та 100 тисяч осіб, які фактично не проживають в регіоні, то щепленням хоча б однією дозою охоплено близько 50% дорослих жителів», – розповів Олег Синєгубов. 

За його словами, до роботи центрів долучені інтерни з медичного університету.

«Ми відразу заявили, що інтерни і студенти-старшокурсники не допускаються до практики в лікарнях, якщо вони не будуть вакциновані. Тому вони отримали вакцину разом із працівниками закладів освіти. Наразі переходимо до вакцинації студентів другого і першого курсів, тому що дистанційна форма навчання для студентів медичних вишів фактично не можлива, – додав Олег Синєгубов. – Вакцина перестає саме себе "продавати", і ми маємо донести до кожного інформацію про важливість щеплення. У 8 громадах області ми запровадили досвід роботи спільного проєкту громадської організації «Батьки за вакцинацію» та ВООЗ в межах партнерства з ЄС. На території Миргородського району волонтери обійшли кожну домівку кількох громад і роз’яснили жителям плюси вакцинації. Як результат – 78% жителів цих громад було вакциновано».

Завдяки вжитим заходам, зазначає очільник Полтавщини, Миргородський район є показовим із вакцинації. Там щеплено від коронавірусу близько 45% жителів, у цьому районі області найменше госпіталізованих хворих. "Люди бачать, що вакцина працює. Відсоток виявлення інфекції у вакцинованих на Полтавщині невисокий – лише 3%", резюмує голова ОДА.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано