Громади Полтавщини будуть з бюджетами розвитку

Дата: 04.11.2021 10:03
Кількість переглядів: 445

Бюджети розвитку громад повинні бути збережені.

Днями відбулася зустріч представників Асоціації міст України (АМУ) та Міністерства фінансів України. Мета – обговорення зауважень АМУ до законопроєкту №6062 (щодо змін до Бюджетного кодексу).

Під час зустрічі обговорювалося звернення АМУ щодо законопроєкту №6062, надіслане до парламентського Комітету з питань бюджету, – повідомляють в пресслужбі АМУ.

Асоціаціюміст України представляли радник Голови АМУ Оксана Продан, заступник виконавчого директора АМУ Ярослав Рабошук та аналітик у сфері місцевих фінансів АМУ Тетяна Палійчук. Міністерство фінансів –Директор Департаменту політики міжбюджетних відносин та місцевих бюджетів Олександр Корень та працівники департаменту.

Представники Мінфіна погодилися зі значною частиною пропозицій Асоціації, зокрема щодо необхідності збереження бюджету розвитку громад, відмови від інструментів зупинення рішень органів місцевого самоврядування щодо їх бюджетів тощо. Питання залишення залишків освітньої субвенції у бюджетах територіальних громад та сертифікації внутрішнього аудиту будуть обговорені додатково у Комітеті з питань бюджету.

Нагадаємо, урядовий законопроект передбачав низку загроз, які б призвели до  скорочення джерел доходів для місцевих громад. Зокрема, згідно з ним голови ОДА змогли б зупиняти виконання бюджетів громад, більша частина грошей від продажу комунальної землі має йти в держбюджет, а грошей на бюджет розвитку на місцях не залишиться.?? Аби не допустити прийняття законопроєкту, громади Полтавщини почали звернення про не підтримку проєкту до народних депутатів від своїх округів. Наразі такі звернення надіслали вже понад 10 територіальних громад.

 20 жовтня 2021 року Верховна Рада України прийняла рішення зняти з розгляду урядовий Законопроєкт №6062, але він залишається у парламенті та може бути розглянутий при затвердженні Державного бюджету на 2022 рік.

Для захисту інтересів місцевого самоврядування Асоціація міст України відпрацювала з Міністерством фінансів України своє бачення змін до Бюджетного кодексу і сподівається, що у процесі доопрацювання законопроєкту №6062 до другого читання її пропозиції будуть враховані.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано