ПРО ЗБІР ТА УТИЛІЗАЦІЮ ВІДПРАЦЬОВАНИХ БАТАРЕЙОК

Дата: 10.11.2021 11:05
Кількість переглядів: 412

Фото без опису

мешканці Гоголівської громади!

Уже не перший рік активісти та різні організації переймаються питаннями збору та утилізації відпрацьованих батарейок.

Всім відомо, що батарейки шкодять навколишньому середовищу та негативно впливають на стан здоров’я людини. Вони містять важкі метали, такі як ртуть, нікель, літій, свинець та ін., а також кислоти та луги, що, при потраплянні до нашого організму, призводять до виникнення різних захворювань.

Саме тому, використані батарейки ні в якому випадку не можна викидати у сміттєві контейнери та допускати їх потрапляння на сміттєзвалища. Одразу ж виникає логічне запитання: «А куди ж тоді їх подіти?».

Єдиним правильним рішенням є утилізація. Вона забезпечить якісне перероблення батарейок та акумуляторів, а що саме головне – без шкоди для здоров’я людини та стану довкілля.

Для вашої зручності у приміщенні Гоголівського будинку культури біля «Полтавабанку» на сьогоднішній день вже діє такий пункт, куди кожен мешканець може прийти і абсолютно безкоштовно здати використані батарейки на правильну утилізацію. Також, планується встановлення контейнерів для збору батарейок у старостатах -  в   магазинах, підприємствах та інших закладах. Згодом батарейки перевезуть в Гоголеве, звідки їх забере на утилізацію і переробку еко-автобус, що постійно курсує Полтавщиною.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано