ПРО СТАНОВЛЕННЯ КНП "ЦЕНТР ПМСД ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ГОГОЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ"

Дата: 07.02.2022 13:00
Кількість переглядів: 1411

Фото без опису

                                                     Шановні мешканці Гоголівської громади!
Наразі ми переживаємо дуже відповідальний період для розвитку медицини у  Гоголівській територіальній громаді, і від того, наскільки продуктивно працюватимемо та згуртовано діятимемо сьогодні, залежить якість медичного обслуговування кожного мешканця громади вже у найближчому майбутньому.  Керівників ТГ, членів виконавчого комітету, депутатів селищної ради турбує це питання, адже дбати про здоров’я і життя громадян – це головне завдання влади і медиків усіх рівнів. Тож для того, аби мешканці нашої громади мали доступ до якісних медичних послуг із залученням висококваліфікованих лікарів та сучасного медичного обладнання близько від місця проживання на черговій сімнадцятій  сесії  восьмого скликання Гоголівської селищної ради від 01.11.2021 року було прийняте рішення «Про створення Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Виконавчого комітету Гоголівської селищної ради»  та затверджений його статут . Створення  подібних  підприємств нині набуває широкої практики у територіальних громадах України, бо наявність центру ПМСД у громаді  забезпечує тісну і плідну співпрацю органу місцевого самоврядування із медиками, сприяє зміцненню матеріально-технічної бази лікувальних закладів. Державних коштів, що надходитимуть  у центр ПМСД на фінансування медзакладів  громади  через Національну службу здоров’я України, цілком вистачить для виплати заробітних плат медпрацівникам та на розвиток медицини у територіальній громаді. Крім цього, за підтримки керівництва органу місцевого самоврядування керівник центру ПМСД  може прийняти рішення про введення у штат АЗПСМ громади посад педіатра, сімейних лікарів,  відкриття лабораторій тощо. На сьогодні, коли АЗПСМ Гоголівської селищної ради є структурними підрозділами КНП «Великобагачанський центр ПМСД»,  із бюджету селищної ради постійно  направляють кошти на потреби  цього підприємства, що діє у сусідній громаді. При цьому лікувальні заклади Гоголевого, Устивиці, Михайлівки та Матяшівки  отримують  від  цього центру для роботи і розвитку  мізер. Тому за такого перебігу подій правильним рішенням є створення у громаді свого центру ПМСД та фінансове  сприяння його роботі і розвитку з боку селищної ради, створення комфортних умов для роботи медикам, а пацієнтам зручностей  для отримання лікарських послуг. Як відомо, невдовзі буде здана в експлуатацію  нова  АЗПСМ у Гоголевому, збудована за державною програмою. Це стане ще одним важливим етапом у розвитку медицини громади.
На основі результату проведеного конкурсу на заміщення вакантної посади директора Центру ПМСД Виконавчого комітету Гоголівської селищної ради  ним  був призначений В’ячеслав Дорошенко – лікар загальної практики сімейної медицини Гоголівської АЗПСМ. Наразі розпочатий процес створення КНП «Центр ПМСД Гоголівської селищної ради», його керівник проходить відповідне навчання, формується штат працівників центру. В’ячеслав Дорошенко на даний час розрахувався з КНП «Великобагачанський центр ПМСД»,  але щойно КНП  «Центр ПМСД Виконавчого комітету Гоголівської селищної ради» укладе угоду із НСЗУ, він повернеться до лікарської практики у Гоголівській АЗПСМ.
Зазвичай, у будь-якого починання є його прихильники і противники. Не є винятком й ідея створення КНП «Центр ПМСД Виконавчого комітету  Гоголівської селищної ради». Але перш, ніж піддавати цю ідею жорсткій критиці, варто трішки зачекати і вже через рік зробити висновки – чи пішло на користь мешканцям Гоголівської ТГ створення центру ПМСД. А тим часом всі, від кого залежить доля цього підприємства, докладають максимум зусиль для того, щоб воно плідно запрацювало на благо людей та стало надійною запорукою вашого здоров’я і життя, шановні земляки!
Щиро зичимо вам витримки, мудрості і міцного здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано