СТОСОВНО НАДЗВИЧАЙНОЇ ПОДІЇ В УСТИВИЦЬКІЙ ГІМНАЗІЇ

Дата: 19.02.2022 14:52
Кількість переглядів: 1936

Фото без опису


Цього тижня особлива увага всіх мешканців громади прикута до подій, що відбуваються в Устивицькій гімназії. 16 лютого навчальний заклад розпорядженням селищного голови був зачинений на карантин через велику кількість хворих школярів.  У дітей, що  захворіли, були присутні симптоми характерні як для ротавірусної інфекції, ГРВІ, грипу, коронавірусу, так і для отруєння.  Тож у будь-якому випадку потрібно було перешкодити поширенню хвороби, перевівши учнів на дистанційну форму навчання. Ні адміністрація гімназії, ані керівники громади не приховували факту захворювання понад двох десятків учнів, а зробили все від них залежне для з’ясування причин недуги, повідомивши про надзвичайну ситуацію в  Миргородський відокремлений підрозділ державної установи Полтавський  обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України.  Опівдні  16 лютого у навчальному закладі працівниками підрозділу була проведена перевірка та дезінфекція харчоблоку і класних приміщень, взяті проби для аналізів з усіх необхідних предметів, продуктів та мазки у працівників їдальні. Станом на п’ятницю, 18 лютого, керівництво громади та адміністрація  гімназії про результати  аналізів повідомлені не були. А вже надвечір того ж 16 лютого із перевіркою в Устивицьку гімназію прибули представники  Головного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області. Вони виявили у морозильній камері молокопродукти, куряче філе та овочеві заготовки для обіду, який почали готувати, але через запровадження карантину, припинили це робити. Працівники кухні з такою ситуацією зіткнулися вперше, тож, аби продукти не зіпсувалися, вклали їх у морозильну камеру.  Представники Держпродспоживслужби зобов’язали  утилізувати ці продукти, що й було зроблено працівниками їдальні того ж дня. В результаті перевірки шкільний харчоблок припинив роботу, було дано 10 днів на усунення всіх виявлених порушень.
Адміністрація гімназії запевняє, що все м’ясо, рибу та молокопродукти  у заклад постачає ТОВ «БС ФУД». На всі без винятку продукти є відповідні сертифікати. Тому звинувачення у їх відсутності абсолютно безпідставні.
Працівниками Держпродспоживслужби в овочесховищі також були виявлені картопля та буряки, вирощені на пришкільній ділянці, які для приготування страв школярам не використовували, а через довготривалий карантин їх просто не встигли утилізувати. Це порушення вже усунене, винні покарані.
У школі 16 лютого було складено список учнів, що захворіли. З їх батьками того ж дня поспілкувалися представники Миргородського відокремленого підрозділу державної установи Полтавський  обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Переважна більшість батьків хворих дітей не звинувачують у тому, що сталося, працівників їдальні, адміністрацію гімназії  та, тим паче, голову селищної ради. Варто зауважити, що напередодні в їдальні харчувалося 126 учнів, захворіли понад 20, серед яких і ті, хто в їдальні не обідав.
Адміністрація ж навчального закладу, всі його педагоги та працівники стурбовані поширенням недуги у шкільному середовищі та зацікавлені у з’ясуванні і, за можливості, усуненні причин цього явища.
Всі вони бажають діткам швидкого одужання та докладуть усіх зусиль для того, щоб наступна перевірка шкільної їдальні  працівниками Держпродспоживслужби не виявила негараздів та дозволила працювати у звичному режимі.
Зауважимо, що за останній рік у їдальні силами працівників гімназії та благоустрою був зроблений косметичний ремонт, хоча на все необхідне не вистачає коштів, але за сприяння спонсорів і керівництва громади  та за ініціативи директора і працівників закладу в Устивицькій гімназії постійно покращують умови для навчання і відпочинку учнів та роботи вчителів.
Директор Устивицької гімназії Юрій Кальник звертається до всіх мешканців Устивиці та громади проявити мудрість і витримку та дочекатися результатів перевірки шкільного харчоблоку. Зайвий галас не усуне проблеми, але активісти соцмереж ніби чекали нещастя та з радістю смакують все, з ним пов’язане, не співчуваючи хворим дітям, а зводячи особисті і політичні  рахунки.  Панове, не маніпулюйте здоров’ям дітей! Не сумнівайтеся, якщо виявиться, що хтось із працівників школи винен у поширенні хвороби, він буде покараний.
Будьте всі здорові! Хай подібні негаразди обминають нашу громаду!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано