У МИХАЙЛІВЦІ ПОПРОЩАЛИСЯ ІЗ ЗАХИСНИКОМ УКРАЇНИ ОЛЕГОМ ЯВТУШЕНКОМ

Дата: 17.03.2022 19:17
Кількість переглядів: 9580

Фото без опису

 

Немов передчуваючи страшну біду-війну , не поспішала цьогоріч в Україну  весна.  Гірким видався початок березня для всіх українців, лютий ворог приніс розруху, смерть, нечуване  горе і сльози в усі куточки нашої багатостраждальної неньки України. На превеликий жаль, не обминула біда  і нашу громаду - східний вітер приніс на своїх чорних крилах  сумну звістку з Луганщини. Там 12 березня поблизу села Новоолександрівка смертю Героя загинув заступник командира мотопіхотного батальйону військової частини А-0998, старший лейтенант Олег Олександрович Явтушенко - наш славний земляк.

Олег Явтушенко народився 7 лютого 1997 року в Михайлівці. Навчався у Кременчуцькому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою, а згодом - у Львівському ліцеї сухопутних військ імені Сагайдачного. По закінченню останнього захищав суверенітет нашої держави  на її сході.

Олег Явтушенко віддав своє молоде життя за Батьківщину, український народ, рідну землю у тяжку годину лютої війни з Росією. Він ніколи не був байдужим до долі своїх земляків і співвітчизників, був справжнім професіоналом у справі захисту Вітчизни, чуйним, вірним і надійним товаришем, турботливим сином і люблячим братом.

17 березня з Олегом Явтушенком у його рідній Михайлівці прощалися родичі, друзі, односельці, вдячні за його солдатську звитягу мешканці Гоголівської громади. Сотні живих квітів принесли земляки мужньому воїну, який поліг у битві з ворогом, виборюючи цілісність своєї держави і мирне життя для українців.  Односельці та всі, хто прибув віддати останню шану захиснику України, провели його з рідної домівки в останню путь, стоячи на колінах. Прощальні промови на похороні Героя  проголосили Гоголівський селищний голова Володимир Даценко та заступник директора ОЗ «Гоголівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»  Світлана Лисенко. Відлунав сумний збройний салют за вірним сином України, за дорогою дитиною, братом, товаришем, земляком.

Спи спокійно, Солдате.  Добра світла пам’ять про тебе і вдячність за твій подвиг назавжди  залишаться у наших серцях.

У цю лиху скорботну годину висловлюємо найщиріші співчуття батькам, братові, всім рідним і близьким полеглого Воїна.

 

Гоголівська громада оплакуватиме свого славного сина довіку…

Вічна пам’ять захиснику України!

Ніколи не забудемо…

Герої не вмирають!

Героям слава!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано