НІ ШТУЧНИМ КВІТАМ НА КЛАДОВИЩАХ!

Дата: 28.04.2022 13:30
Кількість переглядів: 265

Триває провідний тиждень.

За кілька днів, або навіть у поминальний день люди прибирають кладовища, виносять сміття з місця поховання, щоб вшанувати таким чином тих, хто пішов. Головним атрибутом стають штучні квіти, які вже кілька років і влада, і церква закликають не приносити на могили, адже вінки не переробляють в Україні, і вони перетворюються на тонни пластикового сміття.

Яскрава штучна квітка насправді має гарний вигляд, до того ж не потребує ніякого догляду.

Проте варто пам’ятати, що пластик розкладається щонайменше 100 років, а його на кладовищах – тонни. При спалюванні цієї «краси» в повітря йде велика кількість шкідливих для здоров’я речовин. Найбільшу небезпеку представляють діоксини – сильні канцерогени, які небезпечні в будь-яких концентраціях. Крім онкологічних захворювань, вони можуть викликати придушення імунітету, безпліддя, природжені патології.

Про відмову від смертоносної «краси» – пластикових квітів священнослужителі говорять так: «Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, а тільки наших молитов. Гроші, які ви хочете витратити на штучні квіти, дайте на лікування хворої дитини чи пожертвуйте тим, хто цього потребує. Це більше допоможе мертвим і не матиме страшних наслідків для нашого здоров’я, майбутнього наших дітей і внуків».

Вкотре закликаємо мешканців громади бути відповідальними та свідомими.

Пам’ятаймо, що для померлих найцінніше - наша щира молитва. Якщо ви все ж хочете засвідчити свою пам’ять та шану, зробити це можна без шкоди для довкілля, надавши перевагу живим квітам.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано