ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ПОЛЕГЛИХ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Дата: 08.05.2022 09:56
Кількість переглядів: 1397

Фото без опису

8 травня ми відзначаємо День памяті і примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Та війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського. Крім того, слабкість, страх і нерішучість західного світу заохочували агресорів до все більшого масштабу злочинів.

Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції і зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною стали надзвичайні втрати упродовж 1939–1945 років українців та представників інших національностей, які проживали на нашій землі. Тоді загинуло понад вісім мільйонів осіб. Ми добре знаємо ціну війни, тому для нас головне – мир. І ми категорично проти намагань рф привласнити перемогу над нацизмом. Це спільна перемога десятків країн і народів.

Очевидними є паралелі між подіями Другої світової війни і російсько- української війни початку ХХІ століття. Зараз, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором. Нині путінська Росія під надуманими, облудними гаслами посягнула на територію усієї України. При цьому путін намагається зруйнувати остаточно міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у Європі. Як і гітлер, путін готовий встелити Європу трупами, аби переділити світ на свою користь.

Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням наших громадян. Цілеспрямовано вчиняючи воєнні злочини, кремлівський режим намагається вирішити «українське питання». Йому потрібна територія України, а не українці на цій території.

Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

У ці травневі дні ми вшановуємо память воїнів, які позбавляли світ від фашистської чуми, жертв жорстокої війни, щиро дякуємо ветеранам  Другої світової та працівникам тилу, які сьогодні поруч із нами. Звичайно, останніх залишилися одиниці, та вони завжди були, є і будуть взірцем мужності, сили волі, волелюбства. Нинішні захисники України є гідними нащадками своїх дідів, вони так само самовіддано боронять рідну землю та свій народ і, на жаль, не всі вони відсвяткують перемогу. Поліг смертю Героя, відстоюючи незалежність своєї держави і наш земляк Олег Явтушенко. Вічна і світла память про нього залишиться у серцях жителів нашої громади. Герої не вмирають, вони боронять нас із небес.

6 травня у Гоголевому біля памятника Невідомому Солдату зібралися працівники відділів Виконавчого комітету Гоголівської селищної ради, місцевої школи та закладу дошкільної освіти, територіального центру надання соціальних послуг та члени ради ветеранської організації. Вони прийшли вшанувати память полеглих на фронтах Другої світової війни, усіх, хто віддав життя у боротьбі з нацизмом, ветеранів, котрі померли вже у повоєнні роки, військових та цивільних жертв війни нинішньої. До присутніх звернулися секретар Гоголівської селищної ради Людмила Писаренко та голова ради ветеранів Гоголівської селищної ради Алла  Писаренко. Громада на мить змовкла у скорботі за жертвами воєн, які забрали життя наших співвітчизників, до підніжжя памятника Невідомому Солдату лягли десятки червоних тюльпанів.

Без гучних урочистостей, недоречних у воєнний час, у Гоголівській громаді помянули тих, хто віддав життя за перемогу над нацизмом, покійних ветеранів та мирних українців - свідків жахіть минулої та сучасної воєн.

Віримо, що невдовзі матимемо в Україні найбільше державне свято – День нашої Перемоги над рашизмом. Трудімося, допомагаймо ЗСУ і співвітчизникам, які вибралися з пекла війни і ми обовязково переможемо, бо за нами Правда!

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано