До виплати щорічної грошової допомоги у Пенсійному фонді готові

Дата: 03.06.2022 15:35
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

 

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області завершили підготовку до виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань. Цього року відповідно до постанови Уряду від 7 травня 2022 р. виплату допомоги перенесли і поклали на органи Фонду функцію щодо організаційного і фінансового супроводу процесу виплати так званому пенсійному контингенту.

Як свідчить статистика, в умовах воєнного стану на Полтавщині одержать зазначену допомогу майже 20,5 тис. людей. У їх числі – 6,2 тис. осіб з інвалідністю внаслідок війни, яким залежно від групи виплатять додатково від 3 391 грн до 4 421 грн. До когорти одержувачів належать й учасники бойових дій, - таких у нашому регіоні 5 тис., а розмір допомоги цим людям - 1491 грн. Водночас для членів сімей загиблих військових та осіб, що до них прирівнюються (4,8 тис. мешканців області), передбачили виплату  966 грн, а учасникам війни (майже 4,5 тис.) - 612 грн.

На підставі урядового рішення виплата щорічної допомоги відбуватиметься, починаючи з червня, з дотриманням заходів безпеки щодо інформації про отримувачів.

Пенсіонери названих категорій одержать кошти від Фонду шляхом зарахування на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через поштові відділення зв’язку за місцем фактичного проживання.

Так буде у нинішньому році, а надалі, аби щорічна допомога на ставала предметом політичних маніпуляцій, депутати пропонують виплачувати її до Дня Незалежності, а також врегулювати питання щодо розмірів допомоги різним категоріям одержувачів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано