ПАМ'ЯТКА ДЛЯ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ, ЩО ЗАЙМАЮТЬСЯ ВИРОБНИЦТВОМ АБО ОБІГОМ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
З метою профілактики гострих кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь та дотримання діючого законодавства в сфері безпечності харчових продуктів, Миргородське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує:
Оператори ринку, що займаються виробництвом та/або обігом харчових продуктів повинні:
- бути обов’язково зареєстровані у державному реєстрі;
- впровадити на потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (HACCP);
- здійснювати реалізацію харчових продуктів, маркування яких відповідає законодавству;
- не порушувати встановлені законодавством гігієнічні вимоги до виробництва та/або обігу харчових продуктів;
- не порушувати вимоги щодо забезпечення простежуваності та/або ведення записів (документації), передбачених законодавством про харчові продукти. На всі продукти харчування повинні бути товарно – транспортні накладні (ТТН);
- дотримуватися гігієнічних вимог до обладнання та інвентарю, з якими контактують харчові продукти, проводити їх чищення та дезінфекцію;
- вести результативну боротьбу зі шкідниками та гризунами.
Відповідальність за порушення визначено у Законі України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» ст..65 юридичним особам від восьми до тридцяти мінімальних заробітних плат, фізичним особам – підприємцям від п’яти до двадцяти мінімальних заробітних плат.
Для отримання консультацій та у разі виникнення запитань звертайтеся до Миргородського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою м. Миргород, вул. Сорочинська, 164, тел. (05355) 4-48-18.