Способи оформлення субсидії у сучасних умовах

Дата: 31.10.2022 19:46
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

         У жовтні стартував перший етап взаємодії органів Пенсійного фонду з управліннями соцзахисту населення в контексті проведення виплати житлових субсидій і пільг. Наразі органи соцзахисту продовжують нарахування відповідної допомоги, а ПФУ забезпечує виплату коштів через банки та поштові відділення. Але вже з 1 грудня п.р. ситуація зміниться – Пенсійний фонду отримає повноваження як призначати, так і виплачувати субсидії.

         Тим домогосподарствам, які отримували субсидію минулого року, звертатися нікуди не потрібно, виплати їм призначать автоматично. Кошти, як і раніше, надходитимуть на банківський рахунок або через поштове відділення.

         Ті ж українці, які заново оформлятимуть субсидію, можуть обрати такі способи:

  • звернутися до центру надання адміністративних послуг;
  • звернутися до уповноваженої особи територіальної громади;
  • звернутися до будь-якого сервісного центру ПФУ незалежно від місця проживання (з 1 грудня);
  • дистанційно через Дію;
  • через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток Пенсійного фонду України (з 1 грудня);
  • відправити заповнені документи звичайною поштою.

         Зважаючи на те, що в Полтавській області нині проживає багато переселенців з постраждалих від війни регіонів, слід звернути увагу, що субсидію їм призначають за місцем фактичного проживання. Тобто у місцевості, де вони перебувають на обліку як внутрішньо переміщені особи. Умовою для призначення субсидій таким громадянам є документальне підтвердження про місце проживання. Таким, переважно, є укладений договір оренди.

         Довідково: для призначення житлової субсидії потрібно  подати заяву та декларацію за встановленими формами (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/848-95-%D0%BF#Text ).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано