СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР МВС ІНФОРМУЄ

Дата: 24.01.2023 09:00
Кількість переглядів: 206

Сплатити за зберігання номерних знаків у сервісних центрах МВС відтепер можна онлайн

З 12 січня 2023 року громадяни, чиї номерні знаки зберігаються в сервісних центрах МВС, можуть продовжити термін зберігання онлайн, не відвідуючи сервісні центри. Ця послуга стала доступною в Електронному кабінеті водія. 

Для цього необхідно:

авторизуватися в електронному кабінеті водія;

обрати відповідну послугу з переліку;

визначити термін зберігання;

оплатити послугу.

Сервісний центр МВС отримує інформацію про продовження зберігання номерних знаків автоматично.

Разом з тим, залишається можливість продовжити зберігання номерних знаків офлайн – звернувшись до відповідного сервісного центру МВС з квитанцією про оплату послуги. Талон попереднього запису для цього брати не потрібно.

Крім того, на час дії воєнного стану, знищення номерних знаків, які перебувають на платному зберіганні, не проводиться. Плата за їх зберігання нараховується, а сервісні центри МВС продовжують зберігання до моменту звернення власника або до скасування правового режиму воєнного стану. Вартість за одну добу зберігання становить 10,8 грн.

Відповідальне зберігання номерних знаків – це зручна послуга для тих, хто хоче перезакріпити свої номерні знаки, наприклад після продажу автомобіля, на інший транспортний засіб. Їх можна залишати на зберіганні для подальшого закріплення за власним новим автомобілем, або ж за автівкою чоловіка, дружини, дочки, сина, батьків. 

 

 

Українці в Туреччині можуть обміняти посвідчення водія на турецьке, без складання іспитів

Громадяни України, які переїхали на тимчасове або постійне проживання до Туреччини, можуть обміняти українське посвідчення водія на турецьке, не складаючи іспитів. Це передбачено Угодою між Кабінетом міністрів України та Урядом Турецької Республіки про взаємне визнання та обмін національних посвідчень водія, яка набула чинності 10 січня 2023 року.

Ця угода стосується посвідчень водія всіх категорій транспортних засобів.

Щоб обміняти посвідчення водія, громадянам України, які проживають у Туреччині, потрібно звернутися до місцевих управлінь населення з пакетом документів, передбачених законодавством Турецької Республіки. Якщо потім громадянин повертається на постійне проживання в Україну, він може обміняти вже турецьке посвідчення водія на національне українського зразка, також не складаючи іспитів.

За умовами угоди, громадяни Туреччини теж можуть без іспитів обміняти своє національне посвідчення водія на документ українського зразка. Для цього їм необхідно звернутися до будь-якого сервісного центру МВС на території України, надавши наступні документи:

  • посвідку на постійне проживання або посвідку на тимчасове проживання;
  • копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;
  • медичну довідку про придатність до керування транспортним засобом (на час дії воєнного стану медична довідка не є обов’язковою);
  • турецьке національне посвідчення водія та його засвідчений переклад українською мовою.

Крім того, потрібно сплатити вартість адміністративної послуги – 26 грн та вартість бланка посвідчення водія – 243 грн.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано