ЗВІТ СТАРОСТИ СЕЛА МАТЯШІВКА

Дата: 30.03.2023 12:38
Кількість переглядів: 267

    

Керуючись Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старосту та іншими нормативно- правовими актами. Я, Раківненко Лариса – староста села Матяшівка Гоголівської ТГ, звітую про свою роботу у 2022 році. У своїй роботі я керувалась законодавчими актами України, виконувала доручення виконавчого комітету Гоголівської ТГ, голови, здійснювала надання інформації та виконувала інші обов’язки, визначені законодавством України в межах своїх повноважень.

 В селі Матяшівка Миргородського району Полтавської області станом на 01.11.2022 року на території старостинського округу налічується  388 господарств , де зареєстровано 605 осіб.

За звітний період померло 6 осіб.  На жаль, народжених  дітей немає.

В селі Матяшівка працює Матяшівський старостинський округ, Будинок Культури (частково), бібліотека, виїзна Укрпошта, дистанційно працює Матяшівська ЗОШ І-ІІ ст..

  Території біля установ утримуються в належному стані. Систематично проводиться впорядкування територій. Прибираються кладовища, узбіччя вулиць, пам’ятні місця, територія біля сільської ради, дитячого садка, будинку культури.

 З початком війни упорядкували два бомбосховища, провели воду, світло, відремонтували та встановили оповіщувач повітряної тривоги. В село Матяшівка приїхало  134 ВПО з різних міст та сіл нашої України. Розселили громадян в житлові будинки та надали необхідні предмети побуту, ліжка, дивани, холодильники, столи, продукти харчування. Приблизно два рази на місяць видаємо гуманітарну допомогу для переселенців, не залишили поза увагою багатодітні, малозабезпечені сімї,  сім’ї військовослужбовців, самотніх, вчителів пенсіонерів, дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю І-ІІ групи. Чотири рази організовували збір гуманітарної допомоги для ЗСУ.

    З 01.03.2022 року по 15.04.2022 року для забезпечення порядку в нічний час та комендантську годину проводилися чергування жителями с. Матяшівка.

    Посаджені 15 дерев за будинком культури, квіти та 10 кущів троянд біля пам’ятника загиблим воїнам. Здійснюється випилювання аварійних дерев та вирубування чагарників на кладовищі.  Впорядкували узбіччя дороги з Лісок до центру. Відремонтували та встановили коньки на покрівлю приміщення старостату та на сараї ФАПу. Зробили косметичний ремонт у житловому будинку, нове пічне опалювання самотній  людині Дзябенко Ганні Іванівні.

   Жителі села беруть активну участь у культурному житті округу. За цей рік було організовані та онлайн проведені такі свята: Новорічно – різдвяні  привітання,  День пам'яті та примирення, День вишиванки, День захисту дітей, День Незалежності України, День Соборності України, День захисника Вітчизни. Гурт «Живиця» неодноразово брав участь у виступах.

 

  1. Видано довідок громадянам різного  характеру – 185.
  2. Забезпечили збір документів та формування заяв та декларацій для отримання фінансової допомоги на субсидію – 25.
  3. Забезпечили збір документів на отримання фінансової допомоги для малозабезпечених сімей та багатодітних – 20
  4. Проводиться робота з багатодітними сім'ями. Надали, по можливості, допомогу ( меблі, продукти харчування, засоби гігієни, одяг б/в, дрова ).
  5. Прийнято та розглянуто усних та письмових  заяв від громадян – 250.
  6. Працюємо з Великобагачанським районним військкоматом.

Було оповіщено громадян, яким потрібно було з҆явитися до військомату – 45 чол.

Видано повісток – 9.

Складено та видано актів про незареєстроване місце проживання за місцем військового обліку – 25 .

Складено актів про неотримання повісток за місцем реєстрації  - 6

Видано довідок про склад сім'ї призовникам  - 5

  1. Систематично працюємо з дільничним Гоголівської ТГ.
  2. Працюємо з Великобагачанським відділенням поліції. Надаємо довідки про місце проживання громадян, склад сім ҆ї та їх характеристики - 6.
  3.  Повідомляємо громадян та надаємо роз’яснювальну інформацію: як отримати пільгові кошти у поштовому відділенні, на банківську карту, чи отримати залишки пільгових грошей в Ощадбанку.
  4.  Постійно працюємо з земельним відділом, а саме: надаємо довідки про адреси земельних ділянок. Повідомляємо громадян та видаємо їм повідомлення про сплату земельного податку.
  5. Здійснювали виїзди по обстеженню матеріально – побутових умов життя наших односельців а саме: багатодітні сім҆ ї, одинокі.
  6.  Впорядковуємо адреси житлових будинків, збираємо паспортні дані та ідент. коди жителів громади для реєстру Територіальної громади та Міграційної служби.
  7.  Повідомляємо пенсіонерів про надання послуг перукаря третю середу кожного місяця.
  8.  Зареєстрували та зібрали всі необхідні документи ВПО в кількості 134 особи.
  9.  Ведеться постійний облік ВПО.

 

Староста села Матяшівка                                            Л. М. Раківненко

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано