Відтепер послуги в сервісних центрах МВС можна отримати із закордонним паспортом

Дата: 18.05.2023 10:17
Кількість переглядів: 132

З 11 травня для отримання послуг сервісних центрів МВС можна надавати паспорт громадянина України для виїзду за кордон або ж його електронний варіант в застосунку Дія, як документ, що посвідчує особу. Це передбачено Постановою Кабінету міністрів України від 2 травня 2023 року № 454. Раніше, для ідентифікації особи, обов’язково потрібно було надати внутрішній паспорт, пояснила заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області Ірина Пархоменко.

Вона зазначила, що паспорт потрібен для отримання всіх послуг сервісних центрів МВС. У разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання, разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи. Так само у разі надання паспорта громадянина України для виїзду за кордон, разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи.

Замість паспорта також можна надати:

тимчасове посвідчення громадянина України,

посвідку на постійне проживання,

посвідку на тимчасове проживання,

посвідчення біженця,

посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту,

посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист,

або пред’явити один із зазначених документів в електронній формі через додаток Дія. У разі відсутності в зазначених документах відомостей про задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) на території України – надати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, в якій зазначено фактичне місце проживання, (для внутрішньо переміщених осіб), або витяг із реєстру територіальної громади про задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) або пред’явити один із зазначених документів в електронній формі засобами Порталу Дія

Ірина Пархоменко нагадала, що з інформацією про послуги сервісних центрів МВС завжди можна ознайомитися на сайті Регіонального сервісного центру МВС, а отримати консультацію – за телефоном 063-127-12-19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано