Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення  проекту рішення  Гоголівської селищної ради про реорганізацію закладів освіти громади

Дата: 07.06.2023 15:07
Кількість переглядів: 395

Фото без опису

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення  проекту рішення  Гоголівської селищної ради про реорганізацію Матяшівської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на Матяшівську гімназію зі структурним дошкільним підрозділом

Інформуємо, що відповідно до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» засновник повинен провести громадське обговорення проекту свого рішення щодо реорганізації та ліквідації закладів освіти  у сільській місцевості.

1.Ініціатор громадського обговорення- Гоголівська селищна рада.

2.Організатор громадського обговорення- відділ освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

3.Мета: врахувати думки педагогів та жителів села Матяшівка при прийнятті  Гоголівською селищною радою проект рішення про реорганізацію Матяшівської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на Матяшівську гімназію зі структурним дошкільним підрозділом.

4.Предмет громадського обговорення- пропозиції мешканців села Матяшівка до проекту рішення про реорганізацію Матяшівської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на Матяшівську гімназію зі структурним дошкільним підрозділом.

5.Форма громадського обговорення –опосередкована (вивчення думок педагогів) та публічне громадське обговорення передбачатиме  проведення на базі Матяшівської ЗОШ І-ІІ ступенів громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективом закладу. До участі в обговоренні запрошуються мешканці села Матяшівка Гоголівської селищної територіальної громади у терміни з 22 березня 2022 року по 22 березня 2023 року.

Пропозиції, розповсюджені через соціальні мережі до уваги прийматися не будуть.

6. Місце знаходження та адреса електронної пошти- відділ освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

Адреса:Полтавська обл, Миргородський р-н, селище Гоголеве, вул..С.Горєва, 27, електронна адреса: pradarf17@gmail.com

7. Прізвище та ім’я особи, визначеною відповідальною за проведення громадського обговорення- Коніщев Євгеній Борисович, начальник відділу освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

8. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення  подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням  прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

9.  Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення  до проекту рішення про реорганізацію Матяшівської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на Матяшівську гімназію зі структурним дошкільним підрозділом  в усній формі обговорюються під час проведення громадських слухань.

10.Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення , узагальнення  висловлених  в ході проведення громадського обговорення  зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отриманих висловлених пропозицій  та проведеного аналізу  відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення  на сайті Гоголівської селищної ради.

11. Економічне обґрунтування  та законодавчі підстави прийняття рішення  про реорганізацію  Матяшівської загальноосвітньої школи  І-ІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області  (38314, Полтавська область, Миргородський район, село Матяшівка, вулиця Першотравнева, 1, код ЄДРПОУ:23544903) шляхом  перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на Матяшівську гімназію зі структурним дошкільним підрозділом.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх  посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією (стаття 19) та Законами України.

Згідно з частиною 1 статті 143 Конституції України  територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через  утворені ними органи місцевого  самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також  здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші  питання місцевого значення,  віднесені законом до їхньої компетенції.

Відповідно до пункту 30 статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми  власності  здійснюється за рішенням місцевої влади.

Відповідно до частини 3 статті 66 Закону України «Про освіту» міські/районні ради засновують заклади освіти, а також  реорганізовують, перепрофільовують (змінюють тип) та ліквідовують їх з урахуванням спеціальних законів.

Згідно зі статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням  соціально-економічної  та демографічної  ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших  потреб територіальної громади та/або суспільства.

Враховуючи вищевказані положення, оптимальне функціонування мережі закладів загальної середньої освіти громади повинно виходити з об’єктивно існуючого запиту  на освітні послуги.

В Матяшівській ЗОШ І-ІІ ступенів у 2022-2023 навчальному році у дев’яти класах начається  37 учнів, з них п’ять класів- несформовано відповідно до ЗУ «Про повну загальну середню освіту» стаття 12 «Формування класів (груп) у закладах загальної середньої освіти» , пункт 2 «Кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів».  Середня наповнюваність класів в закладі освіти становить 4,11 ( в середньому по закладах освіти громади -17,7).

Дослідивши демографічну ситуацію на  наступні 6 років маємо результат:

Рік народження дитини

Кількість дітей

Навчальний рік

2017

3

2023-2024

2018

8

2024-2025

2019

3

2025-2026

2020

4

2026-2027

2021

1

2027-2028

2022

2

2028-2029

З вище викладеного, можна зробити висновок, що наповнюваність класів, крім 2024-2025 н.р., нижче норми буде і надалі.

Проектна потужність закладу 192 учня, відсоток використання потужності   19,27%.

На сьогодні в селі Матяшівка є потреба в наданні освітніх послу дітей дошкільного віку  (18 дітей віком від 3 до 6 років). Не всі сім’ї мають можливість здійснювати підвезення  до Гоголівського ЗДО «Веселка» ні шкільним автобусом, ні власним транспортом.  Відкриття на базі школи одну дошкільну групу віком від 3 до 6 років надасть змогу збільшити відсоток використання потужності школи, дасть вакантні посади  ( два вихователя, один помічник вихователя, один кухар).

Використання коштів державної освітньої субвенції та місцевого бюджету не відповідає принципам визначеним Бюджетним Кодексом України.

Протягом 2021-2023 навчальних років учні закладу не брали участі  у предметних олімпіадах та конкурсі-захисту МАН.

Реалізація даного рішення підвищить якісний показник освіти, вміння вихованців набувати навичок  спілкування в колективі однолітків, більше дітей буде охоплено  послугами дошкільної освіти.

Протокол:

https://rada.info/upload/users_files/21045018/6f2aa30c7b8a9c6000f6207a8da66331.pdf

 

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення  проекту рішення  Гоголівської селищної ради про реорганізацію опорного закладу «Гоголівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області» шляхом  перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на опорний заклад «Гоголівський ліцей» 

Інформуємо, що відповідно до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» засновник повинен провести громадське обговорення проекту свого рішення щодо реорганізації та ліквідації закладів освіти  у сільській місцевості.

1.Ініціатор громадського обговорення- Гоголівська селищна рада.

2.Організатор громадського обговорення- відділ освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

3.Мета: врахувати думки педагогів та жителів селища Гоголеве та громади  при прийнятті  Гоголівською селищною радою проект рішення про реорганізацію опорного закладу «Гоголівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області» шляхом  перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на опорний заклад «Гоголівський ліцей». 

4.Предмет громадського обговорення- пропозиції мешканців селища Гоголеве та громади до проекту рішення про реорганізацію опорного закладу «Гоголівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області» шляхом  перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на опорний заклад «Гоголівський ліцей». 

5.Форма громадського обговорення –опосередкована (вивчення думок педагогів) та публічне громадське обговорення передбачатиме  проведення на базі опорного закладу «Гоголівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами  закладів. До участі в обговоренні запрошуються мешканці селища Гоголеве та громади Гоголівської селищної територіальної громади у терміни з 22 березня 2022 року по 22 березня 2023 року.

Пропозиції, розповсюджені через соціальні мережі до уваги прийматися не будуть.

6. Місце знаходження та адреса електронної пошти- відділ освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

Адреса:Полтавська обл, Миргородський р-н, селище Гоголеве, вул..С.Горєва, 27, електронна адреса: pradarf17@gmail.com

7. Прізвище та ім’я особи, визначеною відповідальною за проведення громадського обговорення- Коніщев Євгеній Борисович, начальник відділу освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

8. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення  подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням  прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

9.  Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення  до проекту рішення про реорганізацію опорного закладу «Гоголівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області» шляхом  перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на опорний заклад «Гоголівський ліцей»  в усній формі обговорюються під час проведення громадських слухань.

10.Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення , узагальнення  висловлених  в ході проведення громадського обговорення  зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отриманих висловлених пропозицій  та проведеного аналізу  відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення  на сайті Гоголівської селищної ради.

11. Економічне обґрунтування  та законодавчі підстави прийняття рішення  про реорганізацію  опорного закладу «Гоголівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області» шляхом  перепрофілювання (зміни типу) та перейменування на опорний заклад «Гоголівський ліцей». 

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх  посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією (стаття 19) та Законами України.

Згідно з частиною 1 статті 143 Конституції України  територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через  утворені ними органи місцевого  самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також  здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші  питання місцевого значення,  віднесені законом до їхньої компетенції.

Відповідно до пункту 30 статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми  власності  здійснюється за рішенням місцевої влади.

Відповідно до частини 3 статті 66 Закону України «Про освіту» міські/районні ради засновують заклади освіти, а також  реорганізовують, перепрофільовують (змінюють тип) та ліквідовують їх з урахуванням спеціальних законів.

Згідно зі статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням  соціально-економічної  та демографічної  ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших  потреб територіальної громади та/або суспільства.

Питання трансформації мережі закладів освіти не втрачає своєї актуальності протягом останніх років, воно є одним з найбільш обговорюваних і в соціальних мережах.

На сьогодні в Україні відбувається активний процес системної трансформації освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях: від дошкільної – до вищої освіти та освіти дорослих.

Першим важливим кроком до трансформації галузі стало прийняття Верховною Радою України 5 вересня 2017 року Закону України «Про освіту», який окреслює основні принципи функціонування освітньої галузі.

Із 2018 року розпочато реформу «Нова Українська Школа». Мета реформи – кожен учень має рівний доступ до якісної шкільної освіти в безпечному, комфортному, інклюзивному та сучасному освітньому середовищі; випускники школи мають ґрунтовні знання та володіють компетентностями, що потрібні для сучасного життя, є самодостатніми, творчими та креативними особистостями.

18 березня 2020 року набрав чинності Закон України «Про повну загальну середню освіту», який визначає правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи повної загальної середньої освіти.

Зі вступом в дію зазначеного Закону з’явилось законодавче підґрунтя для реформування системи загальної середньої освіти, що має сприяти підвищенню якості освіти та освітньої діяльності, істотному зростанню інтелектуального та культурного потенціалу суспільства та особистості.

У зв’язку з цим виникає необхідність приведення до вимог зазначеного Закону мережі закладів загальної середньої освіти і в нашій громаді. Передусім, це стосується закладів, що забезпечують здобуття профільної середньої освіти. Упродовж останніх років здобуття профільної середньої освіти на території Гоголівської селищної ради забезпечували заклади, що здійснюють освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти.

Проблемами нинішньої профільної школи є:

- однокомплектні (по одному класу на паралелі 10-11-х класів) школи, що забезпечують здобуття профільної середньої освіти;

- рішення про профіль навчання заклади освіти ухвалюють, з огляду на забезпечення педагогічного навантаження вчителям, а не запитів учнів та їхніх батьків;

- ігнорування потреб меншості в ухваленні рішення щодо профілю навчання;

- нерозуміння батьками суті профільного навчання для подальшого життя дітей, а також те, що за бажанням можна й потрібно змінювати заклад, якщо він не відповідає бажаному профілю або якості послуг.

Враховуючи вищевказані положення, оптимальне функціонування мережі закладів загальної середньої освіти громади повинно виходити з об’єктивно існуючого запиту  на освітні послуги.

6 серпня 2021 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти», яким оновлено певні правила функціонування профільної школи. Поряд із цим, закон вплинув на вирішення і ряду інших питань. В метушні перед початком навчального року багато хто відніс ознайомлення з новинками на пізніший термін – і прогадав, бо окремі норми змушують діяти вже.

До змін закон не визначав строків громадського обговорення та й вимагав його лише про реорганізації та ліквідації. Тепер же при усіх змінах, включаючи і при зміні типу, або як ми звикли це називати – при «пониженні ступеня» закладу.

З 01.09.2024 року заклади, що здійснюють освітню діяльність одночасно на всіх рівнях повної загальної середньої освіти (у громаді нині їх 3), мають бути реорганізовані в гімназію або ліцей. І лише ліцеї, що функціонуватимуть як окремі юридичні особи, будуть забезпечувати профілізацію освіти (10-12 класи).

У нашій громаді планується створення двох гімназій на базі Устивицької гімназії та Матяшівської ЗОШ І-ІІ ступенів  та одного ліцею на базі опорного закладу «Гоголівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»

З 2027 року, коли профільна середня освіта у ліцеях буде здобуватися протягом трьох років, потрібно буде виконувати три умови:

  • функціонування ліцею як окремої юридичної особи, відокремленої від початкової школи та гімназії. Однак, за рішенням засновника ліцей зможе також забезпечувати здобуття базової середньої освіти та, як виняток, здобуття початкової освіти;

  • функціонування не менше двох класів за трьома профілями навчання на рівні профільної середньої освіти (протягом 10-12 років навчання учнів);

  • забезпечення здобуття учнями профільної середньої освіти відповідно до профілів навчання з навчальним навантаженням та з можливістю обрання учнями навчальних предметів (інтегрованих курсів, інших освітніх компонентів) в обсягах, що визначаються законодавством.

10-12 класи  вважатимуться   профільною  середньою  освітою (тобто ліцеї) і законодавство вимагає ,  щоб в кожному класі   було   по 50  учнів.  Це  означає, що в нашій  громаді  можливості створити ліцеї  немає, але ми хочемо відстояти право на отримання дітьми профільної освіти в Гоголівській громаді, залучившись підтримкою як педагогів, так і батьків.

Проектна потужність опорного закладу «Гоголівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»   400  учнів, відвідує – 255 учнів ( з них учнів старшої школи- 51),  відсоток використання потужності   63,75%. Школа забезпечена кваліфікованим кадровим потенціалом, який може забезпечити надання якісних освітніх послуг старшої  профільної школи.

Протягом 2021-2023 навчальних років учні школи  брали участь  у предметних олімпіадах,  конкурсах знавців української мови ім. Петра Яцика, Тараса Шевченка. Цього року є переможці  огляду-конкурсу з  екологічної просвіти «Земля- наш спільний дім», команда «ГАРМОНІЯ» здобула  ІІІ місце серед команд Полтавської області.

Реалізація даного рішення сприятиме підвищенню якості освіти та освітньої діяльності, істотному зростанню інтелектуального та культурного потенціалу суспільства та особистості,підвищить  рівень підготовки здобувачів освіти, вміння учнів набувати навичок  спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навички, формування у здобувачів освіти стійкої мотивації до кращих результатів у навчанні.

Протокол:

https://rada.info/upload/users_files/21045018/f36b735becedf5d3f0c266a217c9049a.pdf

 

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення  проекту рішення  Гоголівської селищної ради про реорганізацію Устивицької гімназії Гоголівської селищної ради та Устивицького закладу дошкільної освіти (дитячого садка) «Ромашка» виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом  відокремлення

Інформуємо, що відповідно до статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» засновник повинен провести громадське обговорення проекту свого рішення щодо реорганізації та ліквідації закладів освіти  у сільській місцевості.

1.Ініціатор громадського обговорення- Гоголівська селищна рада.

2.Організатор громадського обговорення- відділ освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

3.Мета: врахувати думки педагогів та жителів села Устивиця  при прийнятті  Гоголівською селищною радою проект рішення про реорганізацію Устивицької гімназії  Гоголівської селищної ради та Устивицького закладу дошкільної освіти (дитячого садка) «Ромашка» виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом  відокремлення.

4.Предмет громадського обговорення- пропозиції мешканців села Устивиця до проекту рішення про реорганізацію Устивицької гімназії  Гоголівської селищної ради та Устивицького закладу дошкільної освіти (дитячого садка) «Ромашка» виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом  відокремлення.

5.Форма громадського обговорення –опосередкована (вивчення думок педагогів) та публічне громадське обговорення передбачатиме  проведення на базі Устивицької гімназії громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю і колективами  закладів. До участі в обговоренні запрошуються мешканці села Устивиця  Гоголівської селищної територіальної громади у терміни з 22 березня 2022 року по 22 березня 2023 року.

Пропозиції, розповсюджені через соціальні мережі до уваги прийматися не будуть.

6. Місце знаходження та адреса електронної пошти- відділ освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

Адреса:Полтавська обл, Миргородський р-н, селище Гоголеве, вул..С.Горєва, 27, електронна адреса: pradarf17@gmail.com

7. Прізвище та ім’я особи, визначеною відповідальною за проведення громадського обговорення- Коніщев Євгеній Борисович, начальник відділу освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.

8. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення  подаються у письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням  прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

9.  Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення  до проекту рішення про реорганізацію Устивицької гімназії  Гоголівської селищної ради та Устивицького закладу дошкільної освіти (дитячого садка) «Ромашка» виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом  відокремлення   в усній формі обговорюються під час проведення громадських слухань.

10.Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення , узагальнення  висловлених  в ході проведення громадського обговорення  зауважень та пропозицій здійснюється організатором. Після отриманих висловлених пропозицій  та проведеного аналізу  відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення  на сайті Гоголівської селищної ради.

11. Економічне обґрунтування  та законодавчі підстави прийняття рішення  про реорганізацію  Устивицької гімназії  Гоголівської селищної ради та Устивицького закладу дошкільної освіти (дитячого садка) «Ромашка» виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Миргородського району Полтавської області шляхом  відокремлення.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх  посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією (стаття 19) та Законами України.

Згідно з частиною 1 статті 143 Конституції України  територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через  утворені ними органи місцевого  самоврядування утворюють, реорганізовують та ліквідовують комунальні підприємства, організації і установи, а також  здійснюють контроль за їх діяльністю, вирішують інші  питання місцевого значення,  віднесені законом до їхньої компетенції.

Відповідно до пункту 30 статті 26 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні» реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми  власності  здійснюється за рішенням місцевої влади.

Відповідно до частини 3 статті 66 Закону України «Про освіту» міські/районні ради засновують заклади освіти, а також  реорганізовують, перепрофільовують (змінюють тип) та ліквідовують їх з урахуванням спеціальних законів.

Згідно зі статті 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту» рішення про утворення, реорганізацію, ліквідацію чи перепрофілювання (зміну типу) закладу загальної середньої освіти приймає його засновник (засновники).

Мережа закладів загальної середньої освіти формується відповідно до законодавства з урахуванням  соціально-економічної  та демографічної  ситуації, а також відповідно до культурно-освітніх та інших  потреб територіальної громади та/або суспільства.

Враховуючи вищевказані положення, оптимальне функціонування мережі закладів загальної середньої освіти громади повинно виходити з об’єктивно існуючого запиту  на освітні послуги.

Село Устивиця-  маленьке.  Відділ освіти виконавчого комітету Гоголівської селищної ради дослідив демографічну ситуацію на  наступні 6 років. Ось що ми маємо:

діти від 0 до 1 року-4 дитини,

діти від 1 до 2 років- 7 дітей,

діти від 2 до 3 років- 8 дітей,

діти від 3 до 4 років- 10 дітей,

діти від 4 до 5 років-7 дітей,

діти від 5 до 6 років- 15 дітей.

З вище викладеного, можна зробити висновок, що наповнюваність класів  в нормі, встановленій   ЗУ «Про повну загальну середню освіту» стаття 12 «Формування класів (груп) у закладах загальної середньої освіти» , пункт 2 «Кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів».  На сьогодні, враховуючи  те, що дитячий садок приймає діток від 3 років,  29   дітей ( з 32)  відвідують  дитячий садок за місцем проживання.

Проектна потужність Устивицької гімназії  360  учнів, відвідує – 170 учнів, відсоток використання потужності   47,22%. Проектна потужність Устивицького ЗДО «Ромашка» -70 вихованців, відвідує 29 вихованців, відсоток використання потужності – 41,42%.

Протягом 2021-2023 навчальних років учні школи  брали участь  у предметних олімпіадах,  конкурсах знавців української мови ім. Петра Яцика, Тараса Шевченка, як в межах громади, так і в обласних конкурсах. Цього року є переможці  обласного рівня  конкурсу знавців  української мови ім. Петра Яцика, Тараса Шевченка . Також є переможці конкурсу з основ підприємництва, команда «ДОЛАР» здобула  І місце серед команд Полтавської області.

За роботою  Устивицького ЗДО «Ромашка» можна спостерігати  через висвітлення в соціальних мережах: фото, короткі відео їх заходів, занять, опис роботи. Малеча з задоволенням відвідує садочок.

Реалізація даного рішення підвищить якісний показник освіти, рівень підготовки здобувачів освіти, вміння учнів та вихованців набувати навичок  спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навички, формування у здобувачів освіти стійкої мотивації до кращих результатів у навчанні.

Протокол:

https://rada.info/upload/users_files/21045018/ad71fc3b02b31371f374def3dcde34ef.pdf

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано