Відбулося перше засідання координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Гоголівської селищної ради

Дата: 15.06.2023 15:32
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

Сьогодні відбулося перше засідання координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Гоголівської селищної ради. Координаційна рада - консультативно- дорадчий посередницький орган, метою діяльності якого є сприяння подальшій інтеграції ВПО, забезпечення повного доступу до адміністративних, соціальних, культурних та інших послуг, а також створення умов для розвитку потенціалу та посилення спроможності таких осіб у територіальних громадах, які їх прийняли. Головою кооординаційної ради при виконавчому комітеті Гоголівської селищної ради є заступник селищного голови Юрій Никоненко, також обрано склад ради, до якого входять і внутрішньо переміщені особи.
На засіданні заслухали інформацію про створення, положення, склад та завдання  кординаційної ради. Також члени координаційної ради проінформували про кількість ВПО в громаді станом на 1 червня поточного року,кількість дітей ВПО в ДЗО громади, про залучення ВПО до громадських робіт спільно з центром зайнятості, про залучення дітей ВПО до гуртків дозвілля та проведення свят, про реалізацію програми "Прихисток", про надання медичних послуг ВПО, про надання гуманітарної допомоги  ВПО та залучення інших видів допомоги для покращення інтеграції ВПО до Гоголівської громади, про надання соціальних послуг ВПО та про послуги, якими можуть скористатися ВПО у ЦНАПі виконавчого комітету Гоголівської селищної ради.
 Кооординаційна рада вирішила інформацію керівників  та спеціалістів відділів взяти до уваги, збиратися  на засідання за потребою, але проводити не менше 1 засідання в квартал. Наступне засідання координаційної ради провести в кінці серпня або на початку вересня. 
 Відділу соцзахисту спільно з відділом освіти було дане завдання провести інформаційну компанію для батьків стосовно оздоровлення дітей вразливих категорій населення за принципом «гроші ходять за дитиною», відповідно Постанови № 462 від 09.05.2023 року. 
Сподіваємося, що діяльність координаційної ради з питань ВПО сприятиме забезпеченню гідних умов життя наших співвітчизників, які через війну втратили свої домівки та знайшли прихисток у нашій громаді. Українці - єдина родина,  нація непереможних людей із великим майбутнім.Турбуючись один про одного, ми наближаємо перемогу і зберігаємо найцінніше - людський потенціал. Україна й українці - понад усе! Все буде Україна! 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано