Застосування РРО/ПРРО – ключова тема зустрічі Полтавських податківців із підприємцями

Дата: 19.09.2023 09:24
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

 

У рамках інформаційно-роз’яснювальної кампанії з питань застосування РРО та/або ПРРО фахівці Головного управління ДПС                  у Полтавській області завітали до підприємців, які здійснюють діяльність та надають послуги в ТЦ «Глобус» м. Карлівка Полтавської області.

Відповідно до норм Закону України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України  та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» головною темою зустрічі було визначено обов’язкове застосування РРО та/або ПРРО. Податківці проінформували присутніх, що з 1 жовтня 2023 року на платників податків чекають податкові зміни, тож для подальшого здійснення діяльності в межах правового поля, суб’єктам господарювання необхідно бути обізнаними щодо новацій податкового законодавства.

Фахівці під час зустрічі наголосили, що використання РРО та/або ПРРО є обов’язковим для фізичних осіб-підприємців ІІ-ІV груп платників єдиного податку незалежно від виду діяльності та обсягу доходу та для фізичних осіб-підприємців на загальній системі оподаткування, які провадять розрахункові операції зі споживачами товарів або послуг. Також звернули увагу присутніх на перевагах програмного реєстратора розрахункових операцій від ДПС України.

Податківці надали підприємцям корисні друковані пам’ятки та вичерпні відповіді на всі запитання у межах чинного законодавства.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано