До уваги! Спливає термін подання звітів про контрольовані операції та повідомлень про участь у МГК  

Дата: 27.09.2023 11:33
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

 

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що платники податків, які                     у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов'язані подавати до 1 жовтня року, що настає за звітним, звіт про контрольовані операції (пп.39.4.2 п.39.4 ст.39 Кодексу).

Платники податків, які є учасниками відповідної міжнародної групи компаній (далі – МГК) та у звітному році здійснювали контрольовані операції, зобов'язані подавати до 1 жовтня року, що настає за звітним, повідомлення про участь у МГК.

Звіт про контрольовані операції та повідомлення про участь у МГК подаються центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронні довірчі послуги".

У звіті про контрольовані операції зазначається інформація про всі контрольовані операції, здійснені платником податків у звітному періоді.

У разі якщо платником податку виявлено, що у раніше поданому звіті про контрольовані операції інформація надана не в повному обсязі, містить помилки або недоліки, такий платник податків має право подати:

- новий звіт до закінчення граничного строку подання звіту про контрольовані операції за такий самий звітний період;

- уточнюючий звіт у разі його подання після закінчення граничного строку для відповідного звітного періоду.

Подання платником податку уточнюючого звіту про контрольовані операції не звільняє від відповідальності, передбаченої підпунктами 120.4 і 120.6 статті 120 цього Кодексу.

Платник податків під час проведення документальних перевірок не має права подавати звіт (уточнюючий звіт) про контрольовані операції за звітний період, який перевіряється.

Форми та порядки складання звіту про контрольовані операції та повідомлення про участь   у МГК затверджено відповідними наказами Міністерства фінансів України від 18.01.2016 № 8            (в редакції наказу від 31.12.2020 № 841) та від 31.12.2020 № 839 (в редакції наказу від 27.08.2021 № 484).

Головне управління ДПС у Полтавській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано