Повідомлення за формою № 20-ОПП: деякі особливості заповнення

Дата: 29.09.2023 09:07
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

 

Інформація про об’єкти оподаткування, об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться господарська діяльність, надається до податкових органів за основним місцем обліку платника податків у вигляді повідомленням за формою № 20-ОПП (далі - повідомлення). Це передбачено пунктом 63.3 статті 63 Податкового кодексу України та розділом VІІІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09 грудня 2011 № 1588 (зі змінами та доповненнями).

 Повідомлення за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування або об’єктів, пов’язаних                           з оподаткуванням, або через які провадиться господарська діяльність за основним місцем обліку платника податків.

Реєстраційний номер об’єкта оподаткування зазначається у графі 12 у випадку його наявності та у разі  реєстрації об'єкта оподаткування у відповідному державному органі               з отриманням відповідного реєстраційного номера. Таким номером є, наприклад: кадастровий номер - для земельної ділянки; реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна - для нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки; номер кузова транспортного засобу - для легкового автомобіля; номер шасі транспортного засобу - для вантажного автомобіля та причепа; бортовий реєстраційний номер - для суден; реєстраційний знак - для повітряних суден, тощо.

Територія територіальної громади, де знаходиться об'єкт оподаткування, заповнюється відповідно до Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (КАТОТТГ), що розміщений на офіційному вебсайті Міністерства розвитку громад та територій України.

Звертаємо увагу, що для зручності заповнення форми № 20-ОПП на зворотному боці повідомлення розміщена пам’ятка для платників податків з детальним описом заповнення кожної з 12 граф.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано