Подання до податкового органу повідомлення за формою № 20-ОПП

Дата: 02.10.2023 09:30
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

 

Пунктом 63.3 статті 63 Податкового кодексу України та розділом VІІІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09 грудня 2011 № 1588 (зі змінами та доповненнями), передбачений обов’язок платників податків повідомляти податкові органи про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані             з оподаткуванням або через які провадиться діяльність.

Інформація про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться господарська діяльність, надається до податкових органів за основним місцем обліку платника податків повідомленням за формою № 20-ОПП.

У разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану  об’єкта оподаткування, платник податків надає до податкового органу за основним місцем обліку повідомлення за формою № 20-ОПП                     з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

 У повідомленні за формою № 20-ОПП зазначають усі приміщення, якими користується підприємство та має у своєму розпорядженні, усі види транспорту, заправки, сховища, цехи, земельні ділянки та інше. Включаючи також, об’єкти, які здаються в оренду та орендуються у інших осіб.

Повідомлення за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться господарська діяльність.

Подати форму 20-ОПП можна засобами електронного зв’язку, через Електронний кабінет, який  знаходиться на офіційному вебпорталі ДПС за адресою tax.gov.ua.

Повідомлення про те, що документ опрацьовано платник податків отримує у другій квитанції, яка приходить на його електронну пошту. За необхідності інформацію про об’єкти оподаткування можливо переглянути у приватній частині Електронного кабінету.

Зауважуємо, що форма № 20-ОПП з інформацією про об'єкти оподаткування, які зареєстровані у відповідному державному органі без присвоєння реєстраційного номера (кадастрового номера, реєстраційного номера об'єкта нерухомого майна), подається до податкового органу за основним місцем обліку у паперовому вигляді із додаванням копії документа, що підтверджує реєстрацію об'єкта оподаткування у відповідному державному органі.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано