Відбулося засідання Координаційної ради з питань  підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, гендерної рівності

Дата: 14.11.2023 15:56
Кількість переглядів: 632

 Фото без опису

14 листопада 2023 року відбулося засідання Координаційної ради з питань  підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, гендерної рівності.

 У роботі ради взяли участь поліцейський офіцер громади Олег  Бульвін, заступник селищного голови Юрій  Никоненко, секретар селищної ради Людмила Писаренко, головний спеціаліст загального відділу Наталія Орляцька, спеціаліст-фахівець із соціальної роботи Наталія Куян та працівниця служби у справах дітей виконавчого комітету Гоголівської селищної ради Юлія Стрижак.

           На порядок денний винесено питання про взаємодію субєктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та Порядку взаємодії субєктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, затвердженим постановою  КМУ від 22 серпня 2018 р. № 658, реагування уповноважених підрозділів Національної поліції України на випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі, та надання повідомлень про вчинення домашнього насильства у встановлені законодавством терміни. Обговорення ситуацій проявів насильства в сімях на території громади, методи запобігання, профілактичні заходи.

           Також було розяснено зміст та мету Конвенція Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція).

           Стамбульська конвенція – це міжнародна угода Ради Європи. Документ з'явився 2011 року, наразі його підписали 47 країн, 36 (включно з Україною) – ратифікували. Україна підписала конвенцію ще у листопаді 2011 року, проте ратифікувала її тільки 20 червня 2022 року.

           За результатами розгляду питань, які були заслухані на Координаційній раді, виконавцям надано рекомендації з метою належного вирішення нагальних питань та прийнято відповідні рішення.

 

 

 

Нагадуємо!

Якщо ви стали свідком домашнього насильства або ви самі постраждали НЕ МОВЧІТЬ!

Обовязково телефонуйте:

Національна поліція України «102»;

Національна "гаряча лінія" із попередження домашнього насильства

0 800 500 335 ( з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано