Із 1 січня 2024 змінено вартість платних адміністративних послуг 

Дата: 08.01.2024 11:40
Кількість переглядів: 293

Фото без опису

Із 1 січня 2024 року змінюється вартість платних адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг Гоголівської селищної ради, зокрема послуг із реєстрації місця проживання, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та бізнесу, надання відомостей ДЗК, тощо. 
Це пов’язано з тим, що розмір адміністративного збору залежить від прожиткового мінімуму, який на 01 січня 2024 року становить 3028 грн та мінімальної заробітної плати 7100 грн.
Розмір адміністративного збору встановлюється з 01 січня і до кінця року не змінюється. 
Враховуючи вищевикладене, розміри адміністративного збору за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, за виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника з 1 січня 2024 року становлять:
-    за державну реєстрацію права власності (у тому числі довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язань) – 300 грн. 
    За державну реєстрацію права власності (у тому числі довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язань), проведену у строки менші, ніж передбачені статтею 19 цього Закону, справляється адміністративний збір у такому розмірі:
у строк два робочі дні – 3030 грн.; 
у строк один робочий день – 6060 грн.;
у строк 2 години – 15140 грн.
-    за державну реєстрацію інших речових прав, похідних від права власності – 150 грн.
-    За державну реєстрацію інших речових прав, похідних від права власності, проведену у строки менші, ніж передбачені статтею 19 цього Закону, справляється адміністративний збір у такому розмірі:
у строк два робочі дні – 1510 грн.;
у строк один робочий день – 3030 грн.;
у строк 2 години – 7570 грн.
-    за державну реєстрацію обтяжень речових прав – 150 грн.
-    за державну реєстрацію спеціального майнового права на об’єкт незавершеного будівництва – 300 грн.
-   за державну реєстрацію спеціального майнового права на майбутній об’єкт нерухомості – 355 грн. (при мінімальній заробітній платі).
-    за державну реєстрацію обтяження майбутніх об’єктів нерухомості, включених до гарантійної частки – 71 грн. (при мінімальній заробітній платі).
-    за державну реєстрацію права довірчої власності на отриманий в управління об’єкт незавершеного будівництва, майбутній об’єкт нерухомості – 30 грн.
-    за виправлення технічної помилки, допущеної з вини заявника – 120 грн.
-    за отримання інформації з Державного реєстру в паперовій формі – 80 грн.
-   за надання відомостей з ДЗК у формі витягу – 151,40 грн.

Адміністративний збір за декларування/реєстрацію місця проживання та зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання, відповідно до вимог статті 6 Закону України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні»: 1,5% прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи протягом встановленого цим Законом строку, за зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання/зміну місця проживання, 2,5% прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, - за декларування місця проживання/реєстрацію місця проживання у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку. Адміністративний збір складатиме 45,42 грн для реєстрації, у тому числі з одночасним зняттям, зняття з реєстрації. 
Якщо термін порушено, тоді 75,70 грн.

Адміністративний збір та плата за отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який законом визначено на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для реєстраційної дії або запиту про надання відомостей з реєстру.
-   За державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі складатиме 910 грн.
-     За державну реєстрацію змін до відомостей про прізвище, ім’я, по батькові або місцезнаходження фізичної особи-підприємця – 300 грн.
-     За державну реєстрацію змін до відомостей про благодійну організацію – 300 грн.
-     За надання виписки для проставлення апостилю та витягу у паперовій формі – 150 грн.
-     За надання документа в паперовій формі, що міститься в реєстраційній справі – 210 грн.
-    За надання витягу в електронній – 110 грн
Більше інформації ви зможете дізнатися у Центрі надання адміністративних послуг Гоголівської селищної ради за адресою: селище Гоголеве, вулиця Станіслава Горєва, 30 
за телефоном +380952573520, електронною адресою ctnapgogolivska@ukr.net або на нашому сайті https://cnap.gogolivska-gromada.gov.ua
Графік роботи ЦНАП— з понеділка по четвер з 08:00 до 17:00 та в п’ятницю з 08:00 до 15:45 
Ми працюємо для Вас!
                                                                                             ЦНАП Гоголівської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано