ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ, ЯКІ ПРИХИСТИЛИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ!

Дата: 24.01.2024 14:02
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів вніс зміни до Постанови №333 від 19.03.2022 року «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» (Постанова №1413 від 29.12.2023 р.).

В зв’язку з цим змінився бланк Заяви особи, що розмістила внутрішньо переміщених осіб, про отримання компенсації витрат та Повідомлення про безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні. Оновлені бланки Заяви та Повідомлення будуть передані у Матяшівський, Михайлівський та Устивицький старостати.

Також зміни стосуються власників житла, які прихистили близьких родичів (дітей, батьків, онуків). Таким особам буде відмовлено в прийнятті заяви на підставі внесених до Постанови змін:

«2. Компенсація надається фізичним особам - громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях, зазначених у пункті 1 цього Порядку, внутрішньо переміщених осіб, крім осіб, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні) (далі - особи, що розмістили внутрішньо переміщених осіб), для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.»

Відповідно до внесених змін буде відмовлено і тим власникам житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, що прибули з територій, що не входять до  Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією затвердженого Наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України № 309 22.12.2022  із внесеними змінами. Цей Перелік постійно оновлюється.

 

Разом з тим наголошуємо на тому, що будуть проводитись перевірки достовірності даних наданих власниками житла. В першу чергу перевірятимуть власників житла, які прихистили 5 і більше осіб.

 

ТЕЛЕФОН ДЛЯ ДОВІДОК: 0502080292, Оришич Тамара Петрівна, начальник відділу комунальної власності, житлово-комунального господарства та містобудування


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано