Звіт про роботу територіального центру надання соціальних послуг виконавчого комітету Гоголівської селищної ради за 2023рік

Дата: 31.01.2024 09:58
Кількість переглядів: 280

Фото без опису

 

У складі територіального центру станом на 01.01.2023 року  діяло  2 структурні підрозділи:

відділення соціальної допомоги вдома  та відділення надання соціальних послуг в умовах  денного перебування і натуральної та грошової допомоги.

           Керівництво та працівники відділень територіального центру успішно справлялися зі своїм основним завданням - виявленням громадян, які потребують сторонньої допомоги, визначенням їх індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні та забезпеченням якісного надання соціальних послуг.

       У територіальний центр протягом  2023 року звернулося 1074 громадян. 

         З них до відділення соціальної допомоги вдома -  144 особи, на даний момент на обслуговуванні перебуває 109 людей похилого віку, з них двоє ВПО. При відділенні працює 12 соціальних робітників з середнім навантаженням 9 підопічних.

          Для соціальних робітників відділення соціальної допомоги вдома  постійно проводяться навчання, на яких вони ознайомлюються з новими законодавчими  і нормативно-правовими документами, що регламентують діяльність у сфері надання соціальних послуг,  методичними  та інструктивними  матеріалами професійної діяльності.

        Протягом  2023 року соціальні робітники були забезпечені спецодягом та інвентарем.

       Відповідно  до вимог Державного стандарту догляду вдома, всі надавачі соціальної послуги догляду вдома пройшли обов’язковий профілактичний медичний огляд.

 

      До  Відділення надання соціальних послуг в умовах  денного перебування і натуральної та грошової допомоги  за звітній період   звернулося 1004 громадян, з них 52 - внутрішньо переміщені особи. Також було надано 12265 послуг, з них:

  • послугами перукаря скористалося –  553 осіб,  надано послуг 2505;

  • послугами швачки скористалося –   129 осіб надано, послуг 449;

  • послугами робітника з комплексного обслуговування скористалося – 89 осіб, надано послуг 419;

  • послугами взуттьовика скористалося – 45 осіб, надано послуг 81;

  • послугами прання скористалося –  79 особи  надано послуг 227;

  • інформаційною послугою скористалося – 908 особи;

  • послугами медичної сестри скористалися- 203 осіби, надано послуг 7676, а саме: міостимуляція, лазеротерапія, соляна шахта, аромотерапія, пневмомасаж, ліжко «Нуга-Бест, профілактор «Євмінова, ручний масаж, вимірювання артеріального тиску.

      При відділенні надання соціальних послуг в умовах  денного перебування  натуральної та грошової допомоги  функціонує пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації.

        У 2023 році пункт прокату було поповнено благодійною організацією «Благодійний фонд довіра та допомога»  інвалідними візками, ходунками, милицями та туалетними стільцями,  всього -  28 одиниць,  більшість з яких  було надано потребуючим особам. В пункті прокату допоміжними засобами пересування скористався 21 громадянин. 

    Згідно затвердженого графіку, територіальний центр за 2023 рік здійснив 27 комплексних  виїздів мультидисциплінарної команди  на віддалені села ТГ, де перукар надав 529 безкоштовних послуг, а робітник з комплексного обслуговування -   53 послуги підопічним  з  викошування трави, розпилювання дерев, дрібного ремонту осель.      

       Територіальний центр в 2023 році використав на заробітну плату без нарахування ЄСВ 2 691 000 грн., 

на матеріали, обладнання та інвертар витрачено 63 410 грн,  з них:

канцтовари – 15 300 грн , принтер –10 500 грн, жорсткий диск - 1800 грн, спецодяг для соціальних робітників (куртки робочі 14 штук) – 13 860 грн, покришки до велосипедів соц.. робітників 24 штуки  - 5580 грн.

     У році, що минув, проведено власними силами  ремонт туалету та кабінетів, в яких замінено сантехніку, труби, крани, проводилося шпаклювання стін і бетонування підлоги, проведено фарбування вікон та підлоги - витрачено 16 370 грн. 

На послуги, крім комунальних, витрачено   9 650 грн, а саме:

На заправку катриджів – 1400 грн, на інтернет -3 600 грн, ремонт пневмомасажера – 1500 грн, медичний огляд соцпрацівників – 3150 грн. 

Витрати на комунальні послуги

на світло – 20 151 ргн. На воду -767 грн, на тепло 55 503 грн.

Кредиторської заборгованості станом на 01.01.2024 року немає.

 

Перспективи розвитку Гоголівського територіального центру на 2024 рік.

 

- впровадження послуги «соціальне таксі»

- продовження вивчення питання стосовно запровадження інноваційних форм надання  соціальних послуг особам , які перебувають у складних життєвих обставинах;

- продовжувати співпрацю з громадськими організаціями,благодійними фондами, установами та закладами з метою покращення якості надання соціальних послуг;

- створення соціальних проектів з метою поліпшення якості життя соціально незахищених громадян літнього віку;

- широке інформування населення про надання соціальних послуг , зокрема шляхом організації розповсюдження соціальної реклами, проведення роз’яснювальної роботи

- удосконалення системи підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників центру для покращення спектру надання соціальних послуг громадянам;

- планування й організація проведення  моніторингу та оцінки якості соціальних послуг;

- популяризація в громаді ідеї взаємної відповідальності поколінь, формування позитивного ставлення до похилого віку та створення середовища, сприятливого для громадян похилого віку.

 КЗ "Територіальний центр надання соціальних послуг виконавчого комітету Гоголівської селищної ради" працював і продовжує працювати на задоволення потреб мешканців громади, які належать до особливих категорій населення, наша мета - створити для кожного із них зручні умови проживання, полегшити їх побут, оточити турботою. Для цього ми докладаємо максимум зусиль і сподіваємося на підтримку працівників місцевого самоврядування та кожного земляка, який може допомогти відшукати людей, які потребують нашої допомоги, а в екстрених ситуаціях і долучититися до негайної роботи.

Дякую всім, хто співпрацював з нами у 2023 році  і підтримував терцентр порадами та рішеннями! Вірю в нашу плідну співпрацю і в році прийдешньому!

 

Директор                                                                 Олексій ЗІНЧЕНКО.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано