Акцизний податок: майже 30 млн грн спрямували платники Полтавщини до бюджетів усіх рівнів

Дата: 29.02.2024 08:33
Кількість переглядів: 14

Фото без опису

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили що, у січні 2024 року платники податків Полтавщини сплатили до бюджетів усіх рівнів 29,8 млн грн акцизного податку. Тільки за один місяць цього року надходження з акцизного податку до державного бюджету склали 3,1 млн гривень.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова відзначила, що в порівняні із аналогічним періодом 2023 року, надходження акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) до держбюджету зросли на 0,7 млн грн, або на 28,5 відсотка.

У свою чергу, до місцевих бюджетів області, суб’єкти господарювання Полтавщини сплатили 26,7 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Упродовж січня поточного року здійснено низку перевірок, проведених з питань дотримання суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією, торгівлі пальним. Так, за результатами 31 фактичної перевірки, застосовано штрафних (фінансових) санкцій на суму 0,45 млн гривень.

Нагадуємо, 20 лютого 2024 року – останній день подання декларації акцизного податку за січень цього ж року.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано