Розгорнутий звіт селищного голови за 2023 рік

Дата: 26.03.2024 13:46
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

 

Звіт селищного голови Гоголівської селищної ради

Даценка Володимира Петровича

за 2023 рік

 

Шановні депутати, колеги, присутні, всі жителі Гоголівської селищної територіальної громади!

Відповідно до частини 6 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» я, як Гоголівський селищний голова, звітую про проведену роботу Гоголівської селищної ради та її виконавчих органів за 2023 рік.

Ми пройшли ще один складний період. На жаль, війна продовжується, наші Збройні Сили  роблять усе можливе та неможливе, щоб здобути Перемогу над ворогом. Але й ми не впали духом, ми всі разом продовжуємо працювати, виконувати свої завдання, планувати діяльність та жити в умовах воєнного стану.

На жаль, від початку повномасштабного вторгнення Гоголівська громада втратила своїх відважних воїнів-захисників та мирних жителів, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації. Вони назавжди в нашій пам'яті. Згадаймо їх поіменно:

1. ЯВТУШЕНКО Олег Олександрович

2. АЛТУФЄВ Андрій Борисович

3. ЗІНЧЕНКО Віталій Віталійович

4. ЛІПІЛІН Олександр Євгенійович

5. КОЛОДНИЙ Сергій Миколайович

6. ЮРЧЕНКО Євгеній Сергійович 

7. МЕТАШОК Станіслав Васильович

8. ПИЦЯК Олег Олексійович 

9. РОМЕНСЬКИЙ Олександр Олександрович

10. БОЛЮБАШ Дмитро Русланович

11. ДІЖЕЧКО Михайло Андрійович 

Схиляємо у пошані голови перед світлою пам’яттю гідних синів незламного українського народу. Вічна пам'ять і вічний спокій нашим Героям! Для вшанування світлої пам'ятігероїчного подвигу воїнів, полеглих під час оборони  України, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, оголошую хвилину мовчання!

Хвилина мовчання.

Дякую!

 

Шановні присутні!

2023 рік був досить нелегким для Гоголівської громади, але, попри всі труднощі і негаразди, життя продовжувалося, робилося все необхідне для створення зручних умов проживання для громадян та внутрішньо переміщених осіб. Найбільшою проблемою для всіх громад України наразі є брак фінансів, ми - не виняток, тому багато питань доводиться вирішувати власними силами, знаходити нестандартні підходи до розв'язання проблемних завдань. Як очільник громади я тримаю під контролем всі сфери життя. У тісній співпраці із керівниками та працівниками відділів виконавчого комітету селищної ради, керівниками господарств, організацій, установ, підприємств постійно працюю як над вирішенням невідкладних питань, так і закладаю фундамент на майбутнє.

У своєму звіті я неодноразово наголошуватиму на нестачі бюджетних коштів. Доводжу до Вашого відома, що дохiдна частина загалъного фонду бюджету за 2023 рік становить 61 335, 8 тисяч гривень.

Власних коштів ми отримали 49 193,3 тисяч грн. - 100, 35% до річного плану.

- мiжбюджетнi трансферти - 12 316,0 тисяч грн.

У другому пiврiччі 2023 року доходи загального фонду уточнялися двічі за рахунок перевиконання бюджету на загальну суму  3 млн. грн.

Дане перевиконання було направлене на фiнансування територiальної оборони, виплату  заробiтноi плати, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, соцiальний захист населення, на ПМСД та iнше.

Залишок  кошт  по  загальному  фонду  на  кiнець  2023  року становитъ 6 968,6 тисяч грн.

 

Тож тепер ви ознайомлені з кількістю коштів, якими ми могли оперувати в минулому році.

 

А тепер про мою роботу як селищного голови.

 

Особисто для мене завжди пріоритетним завданням була турбота про підростаюче покоління. Так залишається і нині. Війна принесла нам нові завдання - створення умов для здобуття освіти в укриттях. На жаль, ми не знаємо, допоки наші діти змушені будуть зростати і навчатися в умовах війни. Тому, до початку 2023-2024 навчального року проаналізувавши стан укриттів у навчальних закладах громади, дослухавшись до порад та зауважень батьків і педагогів, вивчивши досвід інших громад з цього питання, я ініціював та особисто контролював ремонтні роботи в укриттях Устивицького та Гоголівського закладів дошкільної освіти і Матяшівської школи. У дитсадках вислали в укриттях бруківкою підлогу, у Гоголівському ЗДО налагодили в ньому вентиляцію, в Матяшівській школі відремонтували східці в укриття та покрівлю над ними. У навчальних закладах проведені ремонти в харчоблоках, коридорах, окремих навчальних кімнатах, кабінеті для медпраціника. З усім обсягом проведених робіт та фото на підтвердження ви можете ознайомитися у розгорнутому звіті селищного голови на офіційному сайті громади. Протягом року був організований підвіз дітей до Гоголівської школи, так працюватимемо і в майбутньому. У навчальних закладах діють спортивні гуртки та секції, школярі беруть участь у змаганнях різних рівнів, у свою чергу, сприяю транспортом, за звереннями тренерів, допомагаю всім, чим можу.

Щодо харчування учнів та вихованців навчальних закладах громади, то я ініціюю і підтримую звільнення  від плати або її зниження  на 50%   для дітей пільгових категорій, школярів НУШ, дитсадків. Хотілося б харчувати наших дітей безкоштовно, та, на жаль, на сьогодні такої можливості ми не маємо.

Крім цього, Служба у справах дітей у співпраці з іншими структурними підрозділами виконавчого органу селищної ради та уповноваженими підрозділами Національної поліції постійно слідкує за дотриманням прав дітей, організовує заходи щодо захисту прав, свобод та законних інтересів дітей.

Також я постійно тримаю цю сферу в полі зору  і в будь-який час доби реагую на зверення про допомогу керівників навчальних закладів, педпрацівників, керівника Служби у справах  дітей, батьків наших дітей.

 

Благоустрій населених пунктів громади - це дуже важливий напрямок роботи, якому я завжди приділяв і приділятиму максимум уваги, бо наші села - це обличчя громади. Дуже багато безповоротно втрачено, тому треба постійно підтримувати те, що маємо. Шановні земляки! Не варто нам чекати якоїсь підтримки та допомоги ні тепер, ні після перемоги, бо насамперед відновлюватимуть постраждалі від бойових дій міста та села. А нам треба трудитися самим, робити те, що нам під силу фінансово та фізично. А роботи вистачало і вистачає. У всіх старостатах в усі пори  року насамперед варто підтримувати чистоту і порядок. З цього питання я постійно співпрацюю зі старостами, директором Ком СГП "Джерело": в усі села направляємо працівників відділу благоустрою, комунгоспу  та суспільно корисних робіт (було створено 20 робочих місць): чистимо, косимо, ремонтуємо, облаштовуємо місця для відпочинку. Для виконання цих робіт якісніше та швидше, на задоволення запитів громадян за кошти селищної ради придбали подрібнювач для гілок - необхідний за умови опалення приміщень окремих закладів освіти твердим паливом, трактор та причіп.  По можливості ремонтували дороги в Гоголевому, на відрізку дороги у Велику Багачку та Матяшівку, знайшов матеріал, організував роботу та взяв у ній активну участь. Також за бюджетні кошти 3 012,79 тис.грн провели ремонт дороги, що веде в Михайлівку. Намагаємося залучати якомога менше бюджетних коштів, бо їх немає, спвпрацюємо зі спонсорами, яким за допомогу щира вдячність. Дякую кожному, хто добросовісно виконує всю цю нелегку роботу. Прошу всіх з розумінням поставитися до ситуації та не порівнювати бездумно можливості Гоголівської ТГ із сусідніми, які мають в кілька разів більші бюджети.

 

Волонтерська допомога ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам та малозахищеним мешканцям громади зараз теж є одним із пріоритетних завдань органів місцевого самоврядування. Жодному із волонтерів, який звернувся до мене за допомогою, не було в ній відмовлено. Завжди допомагаю забезпечити транспортом, паливом, приміщеннями, знаходжу помічників волонтерам, якщо в цьому є потреба. Всі проблеми вирішуються в діалозі, я до нього відкритий 24/7. У розгорнутому звіті в розділі відділ охорони здоров'я ви можете ознайомитися, з якими благодійними громадськими організаціями та з яких питань співпрацює наша селищна рада.

 

Брак коштів на розвиток інфраструктури громади а також вимоги часу  спонукають бути постійними учасниками всіх можливих Міжнародних конкурсів та ініціатив на здобуття різноманітних грантів. Здобувши грант, ми не звільняємося від вкладання у проект грошей, але зменшуємо суму в десятки, а то й сотні разів. Розробленням проєктів та програм займаються працівники відділу економіки і фінансів. Вони щоразу радяться зі мною з приводу участі в конкурсах, спільно ми шукаємо шляхи не лише здобути в них перемогу, а й реалізувати заплановані проєкти. Великою спільною роботою багатьох колег стала участь та перемога у конкурсі відбору громад  у рамках проєкту  “Раннє відновлення України”, який реалізується за підтримки уряду Великої Британії. Є амбітні плани створити в Михайлівській школі соціальний центр для проживання ВПО. Вже дуже багато зроблено для цього. Скептикам зауважу, що насміхатися легше, ніж змінювати життя людей на краще та шукати для цього нові можливості. Це шанс змінити долю Михайлівки, відродити наше маленьке село, вдихнути в нього нове життя. І ми не зупинимося на півдорозі. Принаймні, я з командою роблю для реалізації задуманого все можливе.

Із переліком та змістом проєктів, в яких брала та бере участь наша громада ви теж можете ознайомитися в розгорнутому моєму звіті в розділі відду економіки та фінансів.

 

За останній рік у громаді відчутно змінився стан із майном комунальної власності, ЖКГ та у сфері охорони навколишнього середовища. Так, спільно із депутатами і працівниками відділу комунальної власності ми ухвалили низку важливих рішень і вирішили багато актуальних для розвитку громади питань. у 2023 році були проведені аукціони на право оренди майна комунальної власності, що до кінця року забезпечило надходження до бюджету близько 22 тисячі гривень орендної плати, постійно ведеться моніторинг використання енергоресурсів в закладах освіти медицини та інших установах громад, що фінансуюся за кошти місцевого бюджету, аудит доступності об’єктів соціальної інфраструктури для осіб з  інвалідністю тощо. За минулий рік перейменовано 27 вулиць у населених пунктах громади. У сфері охорони навколишнього середовища невпинно  провадилась робота з  розроблення  та затвердження низки актуальних програм стосовно земельних та природніх ресурсів селищної ради. Як керівник громади я щоденно спіпрацюю із спеціалістами відділу комунальної власності з усіх питань, які стоять на порядку денному, радимося, даю завдання і доручення колегам та контролюю їх виконання.

 

Минулого року ЦНАП Гоголівської селищної став працювати в новому, обладнаному за всіма вимогами, приміщенні. За 2023 рік розширився  перелік послуг, які можна в ньому отримати, зокрема у сфері надання відомостей з державного земельного кадастру, архітектури та містобудування та послуг соціального характеру.  У грудні 2023 року створено віддалене робоче місце в с. Устивиця, там можна отримати – 114 послуг. Розуміючи важливість отримання громадянами якісних послуг, я щоразу відгукуюся на прохання працівників ЦНАПу щодо вдосконалення умов для ефективної роботи, забезпечення професійного навчаннятощо.

 

Стосовно соціального захисту населення, то теж завжди підтримую розробку місцевих програм, соціального спрямування, проєктів та заходів щодо підтримки вразливих категорій населення. Крім цього, ініціюю та контролюю справи, які створюють та забезпечуюють для громадян вразливих категорій, зокрема ветеранів, комфортне проживання. Наприклад, це стосується воїна з Устивиці, який втратив кінцівки. Не залишаю без розгляду і письмові та усні зверення про допомогу людей особливих категорій. Разом із працівниками відділу соцзахисту ми завжди шукаємо шляхи вирішення їх проблем.

 

Чимало дебатів наразі ведеться про доцільність культурно-масових заходів під час війни. Галузь культури в нашій громаді працює активно і плідно. Маємо 5 закладів культури та 5 бібліотек. Маємо досягнення і проблеми. Хай які важкі часи ми переживаємо, культурний фронт тримаємо і триматимемо. Я завжди підтримую працівників культури, намагаюся допомогти їм у вирішенні важливих для роботи питань, дякую всім працівникам сфери та аматорам сцени за їх талант та активність, за благодійні збори на потреби ЗСУ, які вони постійно проводять. Якщо когось цікавлять цифри, кількість формувань, їх учасників художньої самодіяльності ви можете знайти їх у розгорнутому звіті в розділі "Культура". Про розвиток фізичної культури і спорту, яким я завжди приділяю чималу увагу та допомагаю в організації і проведенні спортивних та туристичних змагань, можна дізнатися в розділі "Спорт".

 

Щодо старостатів громади, то всім їм стараюся приділяти увагу, вирішувати всі нагальні проблеми, планую вдосконалювати рівень життя їх мешканців. Для цього тісно і постійно співпрацюю зі старостами.  В усіх старостатах  здійснюється діловодство відповідно до затверженої номенклатури справ, в Устивицькому створене віддалене робоче місце адміністратора ЦНАПу. Цілий рік слідкуємо за благоустроєм населених пунктів в кожному зі старостатів, забезпечуємо діяльність закладів культури, медицини, освіти, сприяємо розвитку спорту. Детальніше зі станом речей у старостатах громади ви можете ознайомитися в розгорнутому звіті у звітах старост.

 

Що стосується роботи Центру ПМСД виконавчого комітету Гоголівської селищної ради. Особисто я намагаюся позитивно вирішувати всі питання, з якими звертається до мене по допомогу директор підприємства, схвалюю фінансову підтримку Центру, але маю стійку позицію - не втручатися в його роботу, тим паче, що Центр ПМСД фінансується з кількох джерел. Тому, на мою думку, виробничі організаційні питання його керівництво мусить і має можливість вирішувати самостійно. Все, що залежить від селищної ради, для утримання, забезпечення закладів медицини громади та створення умов праці для їх працівників робиться вчасно.

 

Налагоджена моя співпраця і з адміністрацією територіального центру. Стараюся бути в курсі справ цієї установи, за потреби сприяю наданню допомоги, постійно спілкуюся з її директором, представниками колективу та відвідувачами.

 

Так само співпрацюю із КомСГП "Джерело". Узгоджуємо із його директором план роботи, спільно шукаємо шляхи вирішення проблемних питань, за потреби підтримуємо господарство фінансово, робимо все можливе, аби воно працювало на благо мешканців  громади.

 

 

До структури виконавчого комітету Гоголівської селищної ради входить -13 відділів та 2 сектори, в яких трудиться 73 працівників. Всі вони мають свої посадові обов'язки та виконують їх. На утримання апарату виконавчого комітету у 2023 році витрачено 16 510,021 тис.гривень бюджетних коштів. Зі звітами про роботу відділів у 2023 році ви можете детально ознайомитися в розгорнутому звіті селищного голови на офіційному сайті громади.

 

На завершення також скажу, що за звітній період я відвідав чимало нарад, конференцій, зібрань за участю керівників громад, де відбувається навчання, обмін досвідом. Звідти щоразу приводжу багато ідей стосовно розвитку громади, окремих сфер діяльності. Багато чого вже потроху застосовуємо і ми.  Знову наголошу на тому, що Гоголівська громада має малий, порівняно із багатьма іншими громадами, бюджет. Тому розраховувати потрібно на те, що маємо, старатися залучити інвесторів, а також намагатися втілювати в життя свої власні  плани. І працювати й працювати, сперечатися, домовлятися, шукати і знаходити спільну мову. Тоді й буде позитивний результат. Я відкритий для спілкування і співпраці з усіма й кожним. Трудимося на ПЕРЕМОГУ!

Слава Україні!

Героям слава!

 

Дякую за увагу!

Готовий відповісти на ваші запитання.

 

ЗВІТ ПРО РОБОТУ ВІДДІЛІВ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ГОГОЛІВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ В 2023 РОЦІ

https://rada.info/upload/users_files/21045018/3e5903179f705db6f19e3d8373895fc0.docx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано