Про стан охорони праці та дотримання працівниками основних вимог безпеки на підприємствах Полтавщини

Дата: 02.05.2024 08:55
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

 

 

За I квартал 2024 року до Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області надійшло 32 повідомлення про нещасні випадки на підприємствах, установах та організаціях. Загальна кількість постраждалих осіб теж склала 32. На жаль, 5 нещасних випадків призвели до смерті працівників. Зафіксований один груповий випадок виробничого травматизму, коли внаслідок ракетного удару постраждали 8 осіб на одному з підприємств Полтавщини. Саме тоді загинули четверо жителів нашого краю.

Як свідчить аналіз, проведений фахівцями профільного підрозділу Головного управління, основними причинами нещасних випадків є порушення потерпілими вимог інструкцій з охорони праці та відсутність контролю з боку посадових осіб за додержанням вимог законодавства про охорону праці підлеглими, і - як сумна данина нинішнього часу - загибель та травмування працівників підприємств від ракетних ударів.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року динаміка виробничого травматизму та професійної захворюваності на підприємствах регіону позитивна, окрім потужного промислового гіганту “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, де замість одного минулорічного сталося два нещасних випадки упродовж першого кварталу нинішнього року.

На яких ще підприємствах області роботодавці або працівники втратили пильність щодо охорони праці? У їх числі - ТОВ "НВП "Глобинський свинокомплекс", КП "Полтавський обласний клінічний медичний кардіоваскулярний центр Полтавської обласної ради", ТОВ “Хорольський завод Дитячого харчування”, ПП “Явір-2005”, КП “Благоустрій Кременчука”, КНМ "Котелевська лікарня планового лікування", КП "Полтававодоканал", ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” тощо.

Спеціалісти Головного управління готові до профілактичної та консультативної співпраці з роботодавцями, проведення спільних заходів будь-якого формату, адже нещасні випадки краще попереджати, ніж ліквідовувати їх наслідки!

 

Канали зв’язку з фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області для консультацій і повідомлення про нещасний випадок на виробництві:

адреса електронної пошти - gu@pl.pfu.gov.ua

телефони екстреного зв’язку – (0532) 56-07-38, (0532) 56-06-43

Головне управління Пенсійного фонду

України в Полтавській області.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано