Населення повинне бути забезпечене якісною питною водою!

Дата: 20.05.2024 13:36
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

 

В зв’язку з військовим станом, враховуючи ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій та з метою запобігання інфекційним захворюванням, пов’язаним з водним шляхом передачі при користуванні громадськими та приватними децентралізованнми джерелами водопостачання (колодязями, каптажами) звертаємо вашу увагу на виконання вимог державних санітарних норм i правил № 683 , затв. Наказом МОЗ України «Показники безпечності та окремі показники якості питної води в умовах воєнного стану» та 2.2.4.- 171 10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною», а саме:

   Власники громадських колодязів, джерел, бюветів зобов’язані щорічно проводити планове обстеження цих споруд, ïx поточний ремонт, чищення та дезінфекцііо. Після кожного ремонту a6o чищення слід проводити знезараження питної води, а також лабораторні дослідження її безпечності та якості.

   Відповідно до пункту 5. 6 у разі погіршення епідемічної ситуації в населеному пункті та погіршення показників безпечності та якості питної води із нецентралізованих джерел водопостачання, воду необхідно додатково знезаражувати.

Чищеиня та дезінфекція шахтних колодязів — як джерел нецентралізованого водопостачаітня - проводиться відповідно до додатку 11 ДСанПіН 2.2.4.- 171 10

«Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Рекомендусмо Вам при наявності у населения пунктах громади громадськнх колодязів a6o вододжерел, які визначені, як резервні на випадок надзвичайних ситуацій, забезпечити проведення лабораторних досліджень питної води з них.

Послуги по проведенню лабораторншх досліджень вододжерел надаються Миргородським PBП ДУ «Полтавський ОЦКПХ МОЗ».

За консультаціями необхідно звертатися по телефоном 5 - 61- 27 a6o за адресою: м. Миргород, провулок Скляра,4.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано