Картка соціальної послуги догляд вдома

Дата: 10.06.2024 11:07
Кількість переглядів: 97

 

 

Картка соціальної послуги догляд вдома

 Територіальний центр надання соціальних послуг Виконавчого комітету Гоголівської селищної ради

 смт Гоголеве, вул. Горєва, 30

контактний телефон: 0957304458

електронна пошта: tgogoleve@i.ua

Приймальні години: Пн-Чт з 8.00 - 17.00 Пт з 8.00-15.45; перерва: 12.00 - 12.45  

 

Зміст послуги:  допомога в самообслуговуванні (дотримання особистої гігієни, рухового режиму, годування), пересуванні в побутових умовах, веденні домашнього господарства (закупівля і доставка продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, косметичне прибирання житла, оплата комунальних платежів, прання білизни, дрібний ремонт одягу), в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, працівників комунальних служб, транспортних служб тощо); навчання навичкам самообслуговування; допомога в забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними; психологічна підтримка; інформування та представництво інтересів

Форма надання послугиза місцем проживання (вдома) отримувача соціальної послуги протягом робочого дня надавача соціальної послуги і полягають у наданні допомоги в самообслуговуванні особам, які частково або повністю втратили / не набули здатності до самообслуговування.

Термін надання послуги: постійно, періодично, тимчасово.

 

Соціальні групи: особи похилого віку, у тому числі з когнітивними розладами; особи з інвалідністю, у тому числі з психічними та поведінковими розладами (крім осіб, які страждають на психічні розлади і вчинили суспільно небезпечні діяння та отримують амбулаторну психіатричну допомогу в примусовому порядку за рішенням суду);

Умови надання послуги: безоплатно

Підстави для отримання послуги: 

- рішення уповноваженого органу про надання соціальної послуги, прийняте в порядку визначеному законодавством (у разі, якщо соціальна послуга надається за рахунок бюджетних коштів);

- звернення потенційного отримувача соціальної послуги та/або його законного представника до надавача соціальної послуги (у разі надання соціальних послуг за рахунок коштів надавача).

 

Правові підстави для надання соціальної послуги:

- Державний стандарт соціальної послуги догляду вдома (наказ Мінсоцполітики від 13.11.2013  № 760, зареєстрований в  Міністерстві юстиції України 27 вересня 2013 р. за № 1671/24203 22 листопада 2013 р. за № 1990/24522). Зміни до Державного стандарту (наказ Мінсоцполітики від 16.06.2021 року № 335, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2021 р. за № 1100/36722)

- Положення про комунальну установу «Територіальний центр надання соціальних послуг виконавчого комітету Гоголівської селищної ради», затверджене рішенням позачергової тринадцятої сесії восьмого скликання  Гоголівської селищної ради від 05.07.2021р.

 

Первинні документи, які формуються при наданні послуги:

- Форма визначення індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги розробляється суб’єктом, що надає соціальну послугу, з урахуванням його спеціалізаціїпроведення комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги здійснюються протягом 3 робочих днів з дати прийняття виконавчим органом або надавачем (у разі надання соціальних послуг за рахунок коштів надавача) рішення про надання соціальної послуги. Надалі визначення ступеня індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги проводиться за потреби, але не рідше ніж один раз на рік.

- Індивідуальний план надання послуги (форма затверджена Держстандартом) складається за участю отримувача соціальної послуги та/або його законного представника протягом 3 робочих днів із дня визначення ступеня індивідуальних потреб отримувача соціальної послуги; переглядається через місяць з початку її надання, надалі один раз на рік.

- Договір про надання послуги - протягом 5 днів з дня прийняття рішення про надання соціальної послуги

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано