«Профілактика гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь під час тривалої відсутності електропостачання»

Звертаємо увагу на правила профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь під час тривалої відсутності електропостачання.
У час, коли діють аварійні чи планові відключення світла, рекомендуємо переглянути меню та раціон, максимально виключивши швидкопсувні продукти та багатокомпонентні страви (наприклад шаурму, бургери, салати з майонезом тощо).
Поради:
-
Не купуйте харчові продукти невідомого походження на стихійних ринках, узбіччях доріг, присадибних ділянках у місцях відпочинку (пляжах) і будь-яких місцях несанкціонованої торгівлі.
-
Купуючи будь-які харчові продукти у торговельній мережі, звертайте увагу на їх зовнішній вигляд, умови зберігання, дату виготовлення та кінцевий термін придатності.
-
Не рекомендуємо купувати замариноване м’ясо та готові салати у торговельній мережі.
-
Не купуйте та не споживайте харчові продукти при найменшому сумніві в їх якості.
-
Швидкопсувні продукти купуйте в невеликій кількості.
-
Страви готуйте на одне приймання їжі, щоб не зберігати їх тривалий час, робіть їх якомога простішими, з мінімальною кількістю інгредієнтів (найкраще зберігаються добре виварені або протушковані продукти).
-
При споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити водою.
-
Перед приготуванням їжі, її вживанням та після відвідування туалету треба ретельно мити руки з милом.
-
Для пиття та приготування їжі використовуйте питну води з джерел централізованого водопостачання або фасовану бутильовану воду.
У разі виявлення перших ознак кишкового захворювання чи харчового отруєння необхідно терміново звернутись за медичною допомогою.
Бережіть здоров’я своє і своїх близьких!
Відділ державного нагляду
за дотриманям санітарного законодавства
Миргородського районного управління
ГУ ДПСС в Полтавській області
